Viitorul Albeşti a pierdut BĂTĂLIA pentru promovarea în Liga a III-a

Când majoritatea locuitorilor din nordul Moldovei se luptau cu apele dezlănțuite, Federația Română de Fotbal a programat returul meciurilor de promovare în Liga a III-a.

Programat inițial la ora 17.30, pe stadionul Letea – „Constantin Anghelache”din orașul de pe Bistrița, meciul dintre campioanele județelor Bacău și Botoșani, Gauss Bacău și Viitorul Albești, a început cu o întârziere de mai bine de o oră, timp necesar gazdelor de a scoate apa de pe teren şi pentru a-l aduce la o stare acceptabilă.

La fluierul arbitrului Andrei Antonie din București, care a fost ajutat de asistenții Florin Pucheanu din Ulmi-Dâmbovița și Mihai Razvan Dobre din Șotânga- Dâmbovița, s-au aliniat echipele:

Gauss Bacău: Șuștac – Dediu, Lozneanu, Panainte, Dobârceanu – Pușcașu, Doboș, Întuneric, Furtună – Lupu, Sascău. Au mai intrat: Gruia, Diaconu, Honea

Viitorul Albești: Brașoveanu – I. Florea, Ionescu, Guriță, Mreană – Melinte, Letos, Maxim – Paiu, Șuiu, Galan. Au mai intrat: Melesteu, Șufăru, Iosub.

Gazdele au repetat isprava din tur și s-au impus tot cu 1-0, prin golul marcat în minutul 22 de Vasile Dobârceanu.

“Meciul a început cu o întarziere de de o oră și ceva, iar terenul era practicabil în proporție de 70%. Dacă oficialii au hotărât să jucăm, a trebuit să ne conformăm. Chiar dacă am pierdut, eu consider că este o experiență deosebită pentru noi ținând cont de faptul că am jucat cu patru jucători de 19 ani în ambele meciuri ale barajului, iar adversarul a avut în teren jucători experimentați care au trecut prin ligile superioare, jucători care știu să gestioneze meciurile cu miză” – a declarat Brăduțu Brașoveanu.

“Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de echipa din Albești în acest an, la frumoasa performanță realizată. Vreau să le mulțumesc în mod deosebit jucătorilor care au participat la baraj, cât și celor care au jucat în întreg campionatul pentru echipa din Albești! Vă așteptam la următorul meci al echipei care va avea loc în Cupa României cu o echipă din Liga 3” – a adăugat președintele de onoare al echipei campioană a județului Botoșani.

La finalul partidei, președintele AJF Botoșani, Bogdan Zanfirescu, a declarat: „Vreau să felicit echipa din Albești, împreună cu oamenii care se ocupă de echipă, în primul rând pentru modul cum au organizat meciul tur al barajului. Ei au reușit să-i impresioneze plăcut pe observatorii meciului, brigada de arbitri și pe ceilalți invitați. Terenul de joc a fost pregătit impecabil, ambulanță, pompieri, jandarmi, tot ce trebuie pentru desfășurarea în condiții optime a meciului. Pe plan sportiv, au ieșit onorabil ținând cont de faptul că au întâlnit cel mai dificil adversar posibil, din regiunea 1, campioana județului Bacău”.