EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Stagiu de pregătire pentru karateka botoșăneni

Federația Română de Qwan Ki Do a organizat, în perioada 2-5 august 2018, la Slănic Moldova, Bacău, Tabăra de Vară de Tam The, conform calendarului competițional pentru anul sportiv 2017-2018. Tabăra s-a desfășurat sub îndrumarea lui Giam Su Ovidiu Covaci, director tehnic al Federației Române de Qwan Ki Do, Centura neagră 7 dang, și a avut o participare de aproximativ 120 de persoane cu vârsta minimă 18 ani.


Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini ca o succesiune de mișcări lente menite să inducă o stare de unitate și de armonie între corp și spirit. Tam The reprezintă o modalitate de refacere, îmbunătățire și menținere a sănătății într-un mod natural, accesibil oricui, indiferent de vârstă și condiție fizică. Meditația este dezvoltarea conștientă a facultăților mentale.

Termenul se referă la numeroase tehnici care permit dezvoltarea calmului, a relaxarii, concentrarii focalizate, bunavointei, compasiunii, toate aceste tehnici avand acelasi scop – antrenarea spiritului, un antrenament asemanator celui pe care îl necesita practicarea unui sport. Se adreseaza atât spiritului cât și corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar și o știință a vindecării.


Scopul final al Tam The-ului este obținerea unității dintre corp și un spirit tânăr, odată cu păstrarea stării de sănătate a organismului.

Din partea Asociației Județene de Arte Marțiale Botoșani au fost prezenti șase sportivi, o parte a cheltuielilor privind participarea la acest stagiu fiind finanțate de Consiliul Local Botoșani. “Acest eveniment face parte din finanțările nerambursabile sprijinite de Primaria Municipiului Botoșani și Consiliul Local Botoșani pe anul 2018. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Primariei Municipiului Botoșani și nu implică nicio resposabilitate din partea acesteia” - a declarat Marius Timpau, președintele Asociatiei Judetene de Arte Martiale Botoșani.

07-Aug-2018 08:50