EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Rezultate BUNE obținute de sportivii de la CS DAO Botoșani! FOTO

În perioada 24-25 noiembrie 2018 a avut loc la Sala Polivalentă "Ionut Iftimoaie", din cadrul Centrului de Agrement "Trotuș" Comănești, judetul Bacău, Campionatul Național de Co Vo Dao (arme tradiționale) pentru juniori și seniori, manifestare organizată de Federația Română de Arte Marțiale, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, cu sprijinul Primăriei Orașului Comănești.

La startul competiției s-au înscris 192 sportivi la proba tehnica (thao quyen) si 120 de sportivi la  proba de lupta competitionala (song dau)de la 23 cluburi din 14 orașe din Romania. Categoriile de concurs au fost pe vârste: 13-15 ani, 16-17 ani,18-39 ani si +40 ani, constând în 19 probe tehnice și 10 probe de luptă.

Sportivii au concurat la două probe:

Thao quyen (lupta cu adversar imaginar) – este o succesiune de mișcări codificate predefinite. Armele la care s-au întrecut au fost: baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2, 3 și 9 elemente, tonfa, palos vietnamez, cuțite fluture și rândunică, lance.


Song dau (lupta competițională) – practicanții luptă cu diverse arme protejate (sabie, baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2 elemente), fiind și ei echipați corespunzător (platoșă, cască cu vizieră, mănuși, tibiere, scut).

C.S. Dao Botoșani s-au obținut următoarele rezultate:

Proba Thao Quyen

Categoria 18-39 ani masculin centuri negre arme de lemn - Agachi Narcis Daniel locul III

Categoria 18-39 ani masculin centuri negre arme taietoare - Jâjâie Florin locul III

Categoria 18-39 ani masculin centuti negre song luyen- Jajaie Florin+Corut Ciprian locul II

Proba Song Dau

Categoria 18-39 ani masculin centuri negre – Agachi Narcis locul I

„Această deplasare face parte din finanțările nerambursabile sprijinite de Municipiul Botoșani și Consiliul Local Botoșani pe anul 2018. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Botoșani și nu implică nicio resposabilitate din partea acestuia” -  a declarat Florin Jâjâie, președinte al C.S. DAO Botoșani.

27-Nov-2018 08:57