Marius Croitoru laudă un jucător de la FC Botoșani

Stefan Așkovski a reușit un gol în Liga 1 în victoria cu FC Voluntari (4-1) și mai are două assist-uri cu FCSB (2-0). În trei partide a bifat 184 de minute pentru FC Botoșani.

Macedoneanul Stefan Așkovski a fost unul dintre fotbaliștii care au impresionat în victoria Botoșaniului cu FCSB (2-0), prima a moldovenilor în confruntările cu roș-albaștrii.

Pe lângă assist-urile de la reușitele lui Andronic și Ongenda, fotbalistul sosit în această vară în nordul țării a avut alte două ocazii mari de a marca și alte acțiuni ce au destabilizat apărarea vicecampioanei.

Marius Croitoru a insistat mult pentru aducerea fotbalistului de 27 de ani, l-a dorit de pe vremea când era manager sportiv. „De un an am vrut să-l aduc! A jucat și-n Olanda, și-n Turcia, în ultimul sezon a fost în Bulgaria. Știu ce joacă și ce mănâncă, știu tot despre el. Am insistat fiindcă este letal în dueluri unu la unu cu adversarul, exact ce-mi trebuie la echipă. Veți mai vedea multe lucruri frumoase despre acest fotbalist, vă anunț de acum” – a declarat Marius Croitoru.

11 echipe a strâns macedoneanul în carieră înainte de a semna cu Botoșaniul: Teleoptik, Partizan Belgrad, Donji Srem, Krusevac, Strømsgodset, Shkëndija, Novi Pazar, Kayserispor, Fortuna Sittard, Górnik Łęczna și Slavia Sofia.

3 selecții are Așkovski pentru naționala țării sale. El a bifat prezențe la toate selecționatele de juniori ale Macedoniei de Nord.

17 partide a strâns Stefan ediția trecută pentru Slavia Sofia, fără să marcheze.


„Așkovski e de fapt aripă dreapta de picior stâng, care intră mult la interior. Îmi place să joc în bandă cu jucători de picior opus pentru a face loc fundașilor laterali” – a completat Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani.