EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Încă un MECI GREU pentru FC Botoșani

În această seară, de la orele 21.00, pe Stadionul Municipal, va avea loc meciul de fotbal dintre FC Botoșani și Astra Giurgiu. Partida din această seară deschide etapa a 4-a a Ligii 1 Betano.

Costel Enache, antrenorul principal al celor de la FC Botoșani, știe că și meciul de astăzi va fi unul dificil, în fața unui adversar omogen. „Am urmărit adversarul... Ne așteaptă un joc greu, cu un adversar omogen, cu un control și o circulație bună de minge. Cred că și noi suntem pregătiți! Am avut o săptămână bună, sunt mulțumit de ceea ce s-a întâmplat la antrenamente, iar primele jocuri din campionat ne-au arătat că echipa are potențial” – a transmis tehnicianul.

El a ținut să aducă încă o dată în discuție valorile pe care se bazează botoșănenii. ”După jocul de la Craiova simți că echipa poate face multe, dar lucrurile trebuie tratate diferit. Trebuie să fim modești și să subliniem încă o dată valorile pe care ne bazăm: atitudine, organizare și determinare. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, toți și-au făcut treaba, că au intrat pe parcurs, că au început jocul, dar am o ideie de bază: omogenitatea. Avem în echipa actuală un grup cu care am lucrat un an... Cei care au venit sunt jucători care asigură un foarte mare duel în cadrul lotului pentru că valorile sunt foarte apropiate și de aici vine și progresul. O să vină rândul tuturor să joace, pentru că avem un drum lung de parcurs” – a mai spus Costel Enache.


Despre adversaul din această seară, antrenorul a declarat: ”Astra e o echipă competitivă, cu o linie de apărători cu experiență și omogenitate bună, cu jucători buni de atac precum Lulaku, Buș, Alibec, Balaur, Moise, Roșu. Este o echipă care are în componență jucători de calitate și care pot face diferența. În afară de Lorand Fulop și Andrei Pițian - care are o accidentare mai veche - restul suntem ok. Din punctul meu de vedere, Lori este o pierdere pentru echipă pentru că era într-un moment de inspirație și ne-a ajutat foarte mult, dar din ce spun doctorii săptămâna viitoare se poate antrena cu echipa”.

Nici suporterii botoșăneni nu au fost uitați de tehnician. ”Subliniez încă o dată! Echipa este a orașului. Poate că câteodată nu ne ridicăm la pretențiile suporterilor noștri, dar încercăm să facem din clubul nostru ceva transparent, frumos, viu, colorat, ceva care să transmită suporterilor noștri. Nu reușim întotdeauna, dar atunci când nu reușim este momentul lor și ar putea să vină cu ceva în plus pentru jucători. Vă spun din discuțiile cu băieții, chiar simt imboldul venit din tribune și atunci când publicul este viu parcă își recapătă și ei energia și încrederea” - a încheiat Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani.

10-Aug-2018 09:31