EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Fotbal feminin. Fetele de la „Grigore Ghica” Dorohoi, în finala națională

Performanță deosebită realizată de fetele de la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi care s-au calificat la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la fotbal feminin licee.

După ce a câștigat fără emoții faza județeană, echipa colegiului dorohoian a disputat la sfârșitul săptămânii faza zonală, care a avut loc la Fălticeni.

La startul competiției s-au prezentat cinci echipe, câștigătoarele fazei județene din Iași, Suceava, Vaslui, Bacău si Botoșani. În urma tragerii la sorti, campioana județului Botoșani a fost repartizată în grupă alături de LPS Suceava si LPS Iași, unde s-a impus in fața LPS Iași cu 2-1, prin golurile marcate de Leonte și a terminat la egalitate cu LPS Suceava cu gol marcat de aceiași Alesia Leonte.

În urma acestor rezultate, dorohoiencele au câștigat grupa și au jucat finala contra echipe Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești, reprezentanta județului Vaslui. Echipa antrenată de profesorii Vasile Mandache și Bogdan Jișcanu s-a impus cu 3-1 prin golurile marcate de Drâmbă de două ori și Leonte, astfel că vor participa la faza finală a competiției care va avea loc la Centrul Național de Fotbal de la Buftea pe 17 și 18 mai 2019.

Iată lotul echipei câștigătoare: Popoiu Corina, Drîmbă Mădălina, Aparaschivei Oana,Tudosa Mariana, Lacatusu Ana, Prozoreanu Adriana, Bobeica Andreea, Leonte Alesia. Profesori antrenori: Vasile Mandache și Jișcanu Bogdan.

„Este prima noastră calificare la o fază națională la fotbal feminin, după o competiție în care, în urma tragerii la sorți, plecam cu ultima șansă. În ultimii patru ani ne-am mai calificat de două ori la faza zonală, în ambele participări am obținut locul 3. Proiectul cu fotbalul feminin a început în urmă cu cinci ani, mereu având sportive foarte bune în cadrul școlii noastre, Colegiul Național Grigore Ghica Dorohoi fiind si campioană națională la handbal feminin în trecutul apropiat. Jucătoarele noastre s-au autodepășit, ele fiind eleve la un colegiu ce s-a remarcat de-a lungul timpului prin formarea unor profesioniști de valoare națională din cu totul alte domenii decât sportul, eleve care fac sport doar în cadrul colegiului. Aceste fete au răpus echipe cu jucătoare profesioniste de fotbal, active în cadrul LPS-urilor din Suceava si Iași. Le mulțumesc pe această cale. De asemenea, vreau să mulțumesc si conducerii colegiului pentru sprijinul acordat” - a declarat profesorul Mandache.

13-May-2019 08:42