EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Florin Andone este antrenat de Clarence Seedorf

Clarence Seedorf și-a intrat “în pâine” la Deportivo La Coruna începând de ieri dimineață. Primul antrenament sub comanda sa a început la ora 11:30, când fostul câștigător al Ligii Campionilor cu Ajax, Real Madrid și AC Milan le-a adresat fotbaliștilor primele cuvinte.

La o zi după ce a semnat contractul cu Deportivo, valabil până sfârșitul sezonului, Seedorf a condus primul antrenament. La baza de pregătire de la Abegondo, însoţit de asistenții săi Valerio Fiori, Jose Angel Franganillo, Julio Hernando, Manu Sotelo și Fran Molano, noul antrenor s-a adresat fotbaliștilor de la Deportivo La Coruna. Seedorf a făcut referire la situația dificilă pe care o traversează echipa, noile tehnici care urmează să fie implenentate, dar și ce își dorește de la ei.

“Seedorf le-a vorbit fotbaliștilor despre crearea unei identități puternice și redresarea întregii echipe” - au scris spaniolii. În cadrul ședinței, Seedorf a avut ocazia să vorbească cu doi dintre jucătorii săi, internaționalul elvețian Fabian Schar și Florin Andone. Cu românul a vorbit preț de câteva minute, semn că pretențiile pe care le are de la el sunt uriașe.


Seedorf a fost numit în fruntea lui Deportivo La Coruna până la sfârșitul sezonului și este astfel cel de-al treilea antrenor al echipei în sezonul 2017 - 2018. Misiunea sa este să o salveze pe Deportivo de la retrogradare.

După preluarea echipei de la Pepe Mel, în luna octombrie a anului trecut, Parralo a fost concediat după ce Deportivo la Coruna a fost umilită în Ţara Bascilor în ultima etapă din La Liga. După a 13-a înfrângere din acest sezon, Deportivo rămâne pe poziţia a 18-a, care duce în liga secundă.

Seedorf (41 de ani) este singurul care a reușit, în cariera de fotbalist, să câștige Champions League cu trei echipe diferite: Ajax, Real Madrid și AC Milan (de două ori). Performanța fostului internațional olandez este și acum un record în fotbal.

Deportivo La Coruna va fi a treia echipă din cariera de tehnician a lui Clarence Seedorf, care a debutat în antrenorat la AC Milan (2014). După aventura de pe San Siro, a mers în a doua ligă din China, unde a pregătit-o pe Shenzhen FC (iulie - decembrie 2016).

07-Feb-2018 08:24