EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Costel Enache: “La Iaşi nu va fi război!”

Astăzi, începând cu ora 18.00, pe Stadionul “Emil Alexandrescu” din Iaşi, are loc meciul de fotbal dintre CSM Iaşi şi FC Botoşani. Ambele echipe au nevoie de cele trei puncte puse în joc, mai ales că se află în luptă direct pentru un loc în play-off.

Botoşănenii vin după un semieşec, acasă cu Juventus Bucureşti – scor 0-0 -, în timp ce ieşenii au reuşit o victorie fantastic etapa trecută – un sec 4-0 pe terenul celor de la FC Voluntari.

Costel Enache, antrenorul celor de la FC Botoşani, ştie că meciul este unul al orgoliilor, mai ales că cele două echipe luptă pentru “titlul” de cea mai bună formaţie din Moldova. “Simt și aud și eu informații că e o emulație aparte în jurul acestui meci. Suntem singurele echipe din Moldova și cred că acest lucru provoacă o luptă pentru întâietate în zona noastră. Am auzit că va fi o atmosfera tensionată. Sunt lucruri după care tindem și noi, spectatori, atmosferă, miză, fotbal. Nu va fi război! Război mi se pare un cuvânt prea dur. E vorba de un joc de fotbal, dar va fi un meci special pentru ambele echipe” – spune Costel Enache.

El îşi doreşte ca elevii săi să dea dovadă responsabilitate şi să nu simtă presiunea punctelor. “Eu sper să simțim doar responsabilitatea, nu și tensiunea. Toți ne gândim la jocul ăsta, e unul care pare extrem de important. Sper să găsim luciditatea și stăpânirea de sine, să gestionăm bine jocul, să nu fim influențați de miza specială și de atmosfera din stadion. Nu cred că este un meci decisiv dar are o foarte mare importanță. E o luptă directă și miza este mult superioară. Încă nu e decisiv pentru că mai sunt ceva jocuri după, jocuri cu importanță mare. Astra – Dinamo, Iași – Viitorul. O înfrângere ar însemna o mare problemă pentru noi. Ne-ar obliga la două victorii în ultimele două etape și nu e chiar confortabil să trăim cu gândul ăsta” – a completat antrenorul.


În mod clar, ieşenii vor ieşi pe teren cu gândul doar la victorie. Mai mult, ei vor fi susţinuţi de un număr mare de suporteri. “Din ce aud, vor fi foarte mulți spectatori. La Iași, emulația este destul de bună și cu încrederea care le-a dat-o ultimul rezultat, vor fi destul de ofensivi. Ei chiar au nevoie de victorie. Meciul cu Voluntari este un meci care îți poate da un reper. Nu un meci poate defini jocul unei echipe. Iași este o echipă matură, pragmatică, eficientă, o echipă care se apără bine, care profită de orice greșeală defensivă a adversarului. Nu ne așteaptă un joc ușor, dar nici noi nu suntem o echipă ușor de învins. Sper să gestionăm bine lucrurile și să venim veseli acasă” – a concluzionat Costel Enache.

12-Feb-2018 11:27