Comunicat AFAN: Gestul lui Grozavu creează o imagine proastă fotbalului românesc

Sindicatul fotbaliştilor din România (AFAN) a dat publicităţii, pe site-ul oficial, un comunicat prin care condamnă gestul agresiv al antrenorului Leontin Grozavu (FC Botoşani) asupra fotbalistului Cătălin Golofca la meciul de ieri cu Astra Giurgiu.

AFAN cere ca astfel de gesturi să fie pedepsite conform Regulamentului disciplinar al FRF. Introdus pe teren în minutul 32 şi scos în minutul 83, Golofca a luat loc pe banca de rezerve, unde se schimba, atunci când antrenorul botoşănenilor a venit spre el şi l-a lovit în faţă!

„Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori condamnă ferm orice tip de reacţie violentă şi consideră că gestul antrenorului echipei FC Botoşani se înscrie în sfera unui comportament agresiv, care contravine tuturor principiilor de etică sportivă. AFAN nu tolerează astfel de excese care pun în pericol atât activitatea jucătorilor prin impactul psihologic produs, cât şi integritatea corporală a acestora, excese care creează o imagine proastă fotbalului românesc”, se arată în comunicatul Sindicatului.

Leo Grozavu l-a bruscat pe Cătălin Golofca, după ce mijlocaşul a fost schimbat în minutul 83. Golofca fusese introdus în minutul 32, în locul lui Mihai Roman. După schimbare, Golofca s-a aşezat nervos pe banca de rezerve şi şi-a aruncat tricoul, în semn de nemulţumire că a fost schimbat.

Sursa: (mediafax.ro)

Citeşte şi Incalificabil! Leo Grozavu l-a lovit pe Golofca după ce l-a schimbat. VIDEO