EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Andrei Cristea – FC Botoșani 2-1

Poli Iași a câștigat derby-ul Moldovei cu FC Botoșani, 2-1, grație "dublei" de senzație a lui Andrei Cristea. Echipa lui Stoican obține astfel prima victorie din noul sezon, în timp ce FC Botoșani suferă prima înfrângere.

Fără victorie până acum, Poli Iași era obligată să câștige, iar echipa lui Stoican a atacat încă din startul meciului. Flores a lovit bara în minutul 23 în urma unei execuții frumoase de la 20 de metri. Ghinionul ieșenilor a dispărut în minutul 30. Andrei Cristea a deschis scorul cu un șut imparabil de la marginea careului, în urma unei faze în care a fost flancat de nu mai puțin de șase fotbaliști ai oaspeților.

Numărul de magie al lui Andrei Cristea a continuat, iar 5 minute mai târziu a înscris din nou superb. Vârful de 34 de ani a șutat în vinclu, cu stângul, execuție care l-a lăsat împietrit pe portarul Pap. Cu "dubla" de aseară, Andrei Cristea a ajuns la 96 de goluri marcate în Liga 1, fiind cel mai bun marcator activ.

Introdus pe teren în repriza secundă, Mihai Roman II a redus din diferență în minutul 53. Atacantul împrumutat de la U Craiova a înscris cu capul din câțiva metri după centrarea lui Chitoșcă. Până la final, nicio echipă nu a mai avut ocazii notabile, iar Poli Iași a obținut prima victorie din actualul sezon. Totodată, FC Botoșani a bifat primul eșec din noua stagiune.

Ieșenii acumulează 5 puncte și urcă pe locul 10, în timp ce echipa lui Costel Enache rămâne deocamdată pe locul 6, cu 6 puncte.


Poli Iași - FC Botoșani 2-1

Au marcat: A. Cristea '30, '35 / M. Roman II '56

Poli Iaşi: Rusu - Arias, Mihalache, Frăsinescu, Sin - Cioinac, Chelaru - Rus, Flores , Pîrvulescu - Cristea

Rezerve: Cobrea, Petre, Panţîru, Mihăescu, Ştefănescu, Zaharia, Florian, Mimoun

Antrenor: Flavius Stoican

FC Botoşani: Pap - Patache, Miron, Burcă, Soiledis - Oaidă, Rodriguez - Chitoşcă, Ongenda, Golofca - Brekalo

Rezerve: Martin, Roman, Enriko, Chindriş, Târşă, Piftor, Corban

Antrenor: Costel Enache

Etapa viitoare ieşenii au meci pe terenul Dunării Călăraşi, în timp ce FC Botoşani primeşte vizita lui Sepsi.

18-Aug-2018 09:35