EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

AJF Botoșani a câștigat prima ediție a Cupei „Ștefan cel Mare”. FOTO

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Botoșani a câștigat prima ediție a Cupei „Ștefan cel Mare”. Selecționata din Botoșani a trecut în finala mare de AJF Vaslui cu scorul de 3-2.

„A fost neașteptat pentru noi. Nu am plecat cu gândul de a ajunge în finală și mai ales să câștigăm trofeul. Grupul a făcut diferența. Am avut parte de fotbaliști serioși, uniți, care au tras pentru echipă. Am avut și un pic de șansă, însă suntem bucuroși că am reușit. Per ansamblu, a fost o competiție reușită, chiar dacă am avut mari probleme cu canicula. Ideea este foarte bună. Felicitări lui Bogdan Gheorghiță pentru inițiativă și sperăm ca turneul să devină unul de tradiție. Nu este ușor să organizezi un asemenea eveniment, să reușești să aduni toate AJF-urile din Moldova” - a declarat la final Bogdan Zanfirescu, președintele AJF Botoșani.

Finala mică nu s-a mai disputat, după ce AJF Neamț a anunțat că nu mai dispută meciul, astfel că locul 3 a fost ocupat de AJF Iași.

În semifinale, AJF Vaslui a trecut de AJF Iași, 5-4 la penalty-uri, iar AJF Botoșani a învins AJF Neamț, scor 4-2.

Competiția a adunat la start toate selecționatele AJF din zona Moldovei, iar inițiatorul proiectului intenționează să organizeze anual acest turneu, urmând ca locația să fie alta, prin rotație, fiecare dintre cele opt județe ale Moldovei preluând ștafeta.

La turneu a fost prezent președintele FRF, Răzvan Burleanu, alături de managerul de dezvoltare fotbalistică al FRF, Ciprian Paraschiv.

„Mă bucur să revin la Vaslui. De fiecare dată, vin cu mare drag. M-am bucurat încă din primul moment când am auzit de această inițiativă a AJF Vaslui, de a demara o competiție în care să fie implicate toate cele opt județe ale Moldovei. Chiar cred că acest proiect poate reprezenta un model pentru celelalte AJF-uri din țară, așa cum sunt și alte proiecte inițiate de Vaslui. Felicitări organizatorilor, dar și echipelor participante” - a susținut președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Peste 170 de fotbaliști, antrenori, arbitri și oficiali din județele Moldovei au participat la Cupa „Ștefan cel Mare”, inițiativă a AJF Vaslui, câștigătoarea unui proiect cu finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Vaslui.

Echipa AJF Botoșani

Hegheș Alin (Unirea Curtești), Cososchi Adrian (Inter Dorohoi), Cojocaru Marius (TransDor Tudora), Gângă Cosmin (Unirea Curtești), Iosub Marian (Viitorul Albești), Maxim Alexandru (Viitorul Albești), Mitoșeriu Cosmin, Plian Alexandru (Unirea Curtești), Merticariu Andrei (Unirea Curtești), Horiceanu Ciprian (Unirea Curtești), Tărnăuceanu Lucian (Unirea Curtești), Seliman Robert (Unirea Curtești), Ceornea Alin (Unirea Curtești), Mesko Roberto (TransDor Tudora), Pidvischi Denis (Unirea Curtești), Acujboie Cosmin (Unirea Curtești).

Antrenor: Bogdan Radu Tanasă.

13-Aug-2019 08:23