EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Spitalul judeţean a primit echipamente medicale noi

Ieri, 9 ianuarie 2018, Spitalul Județean Botoșani a fost dotat cu noi echipamente medicale de imagistică, moderne. Acestea sunt destinate asigurării serviciilor medicale la standarde de calitate pentru populație. Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, și Corneliu Mihai, managerul Spitalului județean “Mavromati”, au fost prezenți la sediul Guvernului României unde s-au semnat contractele în vederea dotării cu echipamente de imagistică medicală a mai multor spitale din țară.

“Sunt bucuros că am semnat contractele pentru dotarea spitalului. Este vorba despre un computer tomograf  şi a unui echipament de imagistică prin rezonanță magnetică a căror valoare depășește 1,3 milioane de euro. Apreciez activitatea Ministerului Sănătății și a Guvernului României care au făcut posibilă deblocarea Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar - Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, proiect finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD)” - a declarat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

După cum se știe, calitatea în domeniul sănătăţii depinde atât de specialiști, cât şi de sistemele şi tehnicile existente la un moment dat (echipamente medicale, medicamente etc).

În cazul județului Botoșani, dotarea cu echipamente medicale moderne este complementară cu investițiile în infrastructură:  reabilitarea Spitalului Județean prin fonduri europene sau a unor secții (maternitate, UPU pediatrie, contagioase) prin fonduri de la bugetul de stat sau proprii ale județului.

10-Jan-2018 08:20