EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Recomandări pentru perioada de caniculă

Specialiştii recomandă populației să urmeze sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00 în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate. De asemenea, Ministerul Sănătăţii solicită serviciilor de ambulanță alertarea echipajelor și suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creștere. “În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 şi doi litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute” - se arată într-un comunicat al MS.


Medicii sfătuiesc să se consume în această perioadă fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii), deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. Totodată, o doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă.

Medicii mai recomandă să se consume alimente proaspete din magazinele care dispun de instalații frigorifice funcționale și să se evite consumul alimentelor ușor perisabile. “Este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice. Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ținută adecvată: pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise. Evitați activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc) și aveți grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilități), oferindu-le, în mod regulat, lichide, chiar dacă nu vi le solicită” - spun medicii.

30-Jun-2017 07:11