Cursuri de bună purtare pentru angajaţii de la Spitalul Judeţean

Chiar dacă în chestionarele pe care le completează atunci când ajung în spital toate-s bune şi frumoase, unii pacienţi care ajung la Spitalul Judeţean “Mavromati” se plâng de comportamentul cadrelor medicale sau al altor angajaţi ai unităţii sanitare.

Vitaminele din complexul B ar putea avea “efect protector” contra poluării din atmosferă

Vitaminele din complexul B ar putea reprezenta o măsură eficientă de protecție contra impactului negativ pe care îl are poluarea din aer asupra organismului.

Nu sunt proiecte în domeniul sanitar pentru accesarea a 250 de milioane de euro. Vezi când începe construcţia spitalelor regionale

Comisarul european pentru Politică regională Corina Crețu a declarat ieri că România are la dispoziție 400 de milioane de euro pentru sistemul sanitar, dintre care 150 de milioane de euro pentru construcția a trei spitale regionale.

Vitamina C ar putea deveni o armă puternică în distrugerea celulelor stem canceroase

Vitamina C s-a dovedit a fi eficace în distrugerea celulelor stem canceroase, potrivit unui studiu recent.

Federația "Solidaritatea Sanitară" avertizează asupra riscurilor din proiectul Legii salarizării unitare

Federația “Solidaritatea Sanitară” avertizează asupra riscurilor din proiectul Legii salarizării unitare, solicitând realizarea unor analize tehnice pe marginea proiectului de lege pentru a avea garanția că promisiunile Guvernului vor fi transpuse în practică.

Consumul de soia, asociat cu șanse crescute de supraviețuire în unele cazuri de cancer la sân

Alimentele din soia sunt sigure pentru a fi consumate de femeile diagnosticate cu cancer la sân, putând fi chiar benefice pentru sănătatea acestor.

Tratament revoluţionar în lupta cu cancerul. Jumătate dintre pacienţi răspund la tratament

O companie farmaceutică este aproape de lansarea terapiei care învinge cancerul. Un român, medicul Adrian Bot, este în echipa de cercetători care a găsit remediul pentru o boală considerată incurabilă.

Mai multe investigații medicale vor fi decontate de CNAS

Mai multe investigații medicale care vizează asistența medicală ambulatorie clinică, dar și asistența medicală spitalicească, medicina dentară și acupunctura vor fi introduse prin noul contract-cadru care va intra în vigoare de la 1 aprilie.

Șase medici de la Spitalul Mavromati ies la pensie

În perioada imediat următoare, nu mai puţin de şase medici din cadrul Spitalului Judeţean „Mavromati” vor păşi în rândurile pensionarilor.

La Botoşani avem cinci cămine pentru bătrâni! Ghinion... Doar unul funcţionează!

În judeţul Botoşani cică ar exista cinci cămine pentru bătrâni. Din datele celor de la AJPIS, doar unul dintre acestea funcţionează...

Ultima oră! Copiii diagnosticați cu Sindromul Down vor beneficia de însoțitor

Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, și ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia - Olguța Vasilescu, au semnat astăzi, 28 februarie, ordinul de modificare și completare a Anexei nr. 1 a Ordinului nr. 1306/1883/2016.

Donatorii de sânge sunt aşteptaţi la Centrul de transfuzii. VEZI CARE SUNT CELE MAI CĂUTATE GRUPE

Unitatea de transfuzii sânge din cadrul Spitalului Județean asigură zilnic stocul necesar în funcție de solicitările medicilor. În cazul în care se constată un deficit de sânge pentru o anumită grupă, sunt prioritizate cazurile urgente.

Sală nouă de operaţii la Mavromati

De mai mult timp, medicii de pe secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean “Mavromati” se plâng de lipsa unei a doua săli de operaţii. Mai ales în sezonul de vârf, adică iarna, această sală este imperios necesară.

Vă vine să credeţi? Spitalul Judeţean, aproape de perfecţiune!

La internarea în Spitalul Judeţean “Mavromati”, pacienţii găsesc ataşat de foaia de observaţie şi un “Chestionar de satisfacţie”. În acesta se găsesc mai multe întrebări referitoare la activitatea şi serviciile din spital.

Niciun prunc nu pleacă nevaccinat din Maternitate

În urmă cu numai o săptămână, Spitalul Judeţean “Mavromati” şi-a completat stocul de vaccinuri împotriva hepatitei B. Vaccinul, foarte important, este administrat nou-născuţilor imediat după naştere.

100 de euro! Atât costă o zi de spitalizare la Botoşani!

Reprezentanţii celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ au făcut publice cheltuielile cu pacienţii, pe fiecare secţie a spitalului.

Se poate şi aşa ceva! Salariu de 4.000 de lei nedorit de nimeni!

Nici până la această dată, postul de director de îngrijiri la Spitalul Judeţean “Mavromati” nu are un titular.

Capacitatea de tratament a pacienților cu afecțiuni oncologice se va dubla

Prof. univ dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății, a discutat astăzi cu reprezentanții statelor membre ale UE despre elaborarea Ghidului European de Control al Cancerului, un instrument deosebit de util în elaborarea Planului național de control al cancerului la standarde europene.

Premieră pentru sistemul medico-militar! Chirurgia robotică, aplicată în cazul patologiilor uro-oncologice

Astăzi, în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” au fost realizate primele intervenţii chirurgicale urologice laparoscopice asistate robotic.

Noi şanse în lupta contra cancerului

Peste opt milioane de oameni din întreaga lume își pierd viața din cauza cancerului în fiecare an.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?