Premieră pentru sistemul medico-militar! Chirurgia robotică, aplicată în cazul patologiilor uro-oncologice

Astăzi, în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” au fost realizate primele intervenţii chirurgicale urologice laparoscopice asistate robotic.

Noi şanse în lupta contra cancerului

Peste opt milioane de oameni din întreaga lume își pierd viața din cauza cancerului în fiecare an.

Succesul terapiilor în patologia oncologică depinde de trei mari factori. VEZI CARE SUNT ACEŞTIA

Cancerul reprezintă o patologie care face anual milioane de victime, dar care e şi depistat în număr masiv.

Ministrul Sănătății caută o suluţie rapidă în criza citostaticelor

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că în prezent se fac demersuri pentru a aduce în procedură de urgență la Unifarm citostaticele care lipsesc din spitale pentru tratamentul pacienților cu afecțiuni oncologice.

Buget majorat pentru CNAS în 2017

Conform Legii Bugetului de Stat pe anul 2017 aprobate de Parlamentul României, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) va dispune de fonduri de 28,81 miliarde lei, cu 2,72 miliarde lei mai mult decât în anul precedent.

Are obezitatea o cauză genetică?

Obezitatea morbidă în rândul celor aflați în perioada copilăriei poate avea drept cauză anumite modificări genetice, se arată într-un studiu al Universității Cambridge (Marea Britanie).

Începând cu luna martie 2017 se va renunţa la completarea fişelor pacienţilor pe hârtie. Vezi cu ce vor fi acestea înlocuite

Începând cu 1 martie va fi implementat la nivel naţional sistemul digital de raportare pentru SMURD, unităţi de primiri urgenţe (UPU) şi serviciile judeţene de ambulanţă, astfel încât se va renunţa la completarea fişelor pacienţilor pe hârtie, a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?