La Botoşani avem cinci cămine pentru bătrâni! Ghinion... Doar unul funcţionează!

În judeţul Botoşani cică ar exista cinci cămine pentru bătrâni. Din datele celor de la AJPIS, doar unul dintre acestea funcţionează...

Ultima oră! Copiii diagnosticați cu Sindromul Down vor beneficia de însoțitor

Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, și ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia - Olguța Vasilescu, au semnat astăzi, 28 februarie, ordinul de modificare și completare a Anexei nr. 1 a Ordinului nr. 1306/1883/2016.

Donatorii de sânge sunt aşteptaţi la Centrul de transfuzii. VEZI CARE SUNT CELE MAI CĂUTATE GRUPE

Unitatea de transfuzii sânge din cadrul Spitalului Județean asigură zilnic stocul necesar în funcție de solicitările medicilor. În cazul în care se constată un deficit de sânge pentru o anumită grupă, sunt prioritizate cazurile urgente.

Sală nouă de operaţii la Mavromati

De mai mult timp, medicii de pe secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean “Mavromati” se plâng de lipsa unei a doua săli de operaţii. Mai ales în sezonul de vârf, adică iarna, această sală este imperios necesară.

Vă vine să credeţi? Spitalul Judeţean, aproape de perfecţiune!

La internarea în Spitalul Judeţean “Mavromati”, pacienţii găsesc ataşat de foaia de observaţie şi un “Chestionar de satisfacţie”. În acesta se găsesc mai multe întrebări referitoare la activitatea şi serviciile din spital.

Niciun prunc nu pleacă nevaccinat din Maternitate

În urmă cu numai o săptămână, Spitalul Judeţean “Mavromati” şi-a completat stocul de vaccinuri împotriva hepatitei B. Vaccinul, foarte important, este administrat nou-născuţilor imediat după naştere.

100 de euro! Atât costă o zi de spitalizare la Botoşani!

Reprezentanţii celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ au făcut publice cheltuielile cu pacienţii, pe fiecare secţie a spitalului.

Se poate şi aşa ceva! Salariu de 4.000 de lei nedorit de nimeni!

Nici până la această dată, postul de director de îngrijiri la Spitalul Judeţean “Mavromati” nu are un titular.

Capacitatea de tratament a pacienților cu afecțiuni oncologice se va dubla

Prof. univ dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății, a discutat astăzi cu reprezentanții statelor membre ale UE despre elaborarea Ghidului European de Control al Cancerului, un instrument deosebit de util în elaborarea Planului național de control al cancerului la standarde europene.

Premieră pentru sistemul medico-militar! Chirurgia robotică, aplicată în cazul patologiilor uro-oncologice

Astăzi, în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” au fost realizate primele intervenţii chirurgicale urologice laparoscopice asistate robotic.

Noi şanse în lupta contra cancerului

Peste opt milioane de oameni din întreaga lume își pierd viața din cauza cancerului în fiecare an.

Succesul terapiilor în patologia oncologică depinde de trei mari factori. VEZI CARE SUNT ACEŞTIA

Cancerul reprezintă o patologie care face anual milioane de victime, dar care e şi depistat în număr masiv.

Ministrul Sănătății caută o suluţie rapidă în criza citostaticelor

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că în prezent se fac demersuri pentru a aduce în procedură de urgență la Unifarm citostaticele care lipsesc din spitale pentru tratamentul pacienților cu afecțiuni oncologice.

Buget majorat pentru CNAS în 2017

Conform Legii Bugetului de Stat pe anul 2017 aprobate de Parlamentul României, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) va dispune de fonduri de 28,81 miliarde lei, cu 2,72 miliarde lei mai mult decât în anul precedent.

Are obezitatea o cauză genetică?

Obezitatea morbidă în rândul celor aflați în perioada copilăriei poate avea drept cauză anumite modificări genetice, se arată într-un studiu al Universității Cambridge (Marea Britanie).

Începând cu luna martie 2017 se va renunţa la completarea fişelor pacienţilor pe hârtie. Vezi cu ce vor fi acestea înlocuite

Începând cu 1 martie va fi implementat la nivel naţional sistemul digital de raportare pentru SMURD, unităţi de primiri urgenţe (UPU) şi serviciile judeţene de ambulanţă, astfel încât se va renunţa la completarea fişelor pacienţilor pe hârtie, a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?