EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Legumele care întăresc sistemul imunitar

Anumite legume au efecte benefice asupra sistemului imunitar.

Legumele portocalii și verde închis, cum ar fi cartofii dulci, ardeii, morcovii, spanacul și broccoli sunt surse excelente de betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Vitamina A este un nutrient care joacă un rol important în dezvoltarea și reglarea sistemul imunitar.

Vitamina A ajută, de asemenea, la protejarea sănătății pielii și a altor țesuturi epiteliale care acoperă organele corpului, precum și a membranelor mucoase care acoperă gura, nasul, vezica și plămânii. Aceste țesuturi și membrane protejează corpul acționând ca o barieră împotriva bacteriilor și virușilor și, de asemenea, prin prinderea și distrugerea germenilor care cauzează boli.


Vitamina A se găsește și în carne, ficat și lapte cu conținut ridicat de grăsimi, produsele de origine animală tind să fie bogate în grăsimi saturate și colesterol, astfel că nu este recomandat consumul în cantități mari.

22-Sep-2020 09:04