EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Încă PATRU OAMENI AU MURIT în ultima săptămână din cauza virusului West Nile

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în ultima săptămână, au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile. În total, 25 de oameni au murit.

În ultima săptămână au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile, dintre care: cinci în Bucureşti, trei în judeţul Iaşi, câte două cazuri în judeţele Bacău, Bihor şi Dolj şi câte un caz în judeţele Caraş Severin, Prahova, Galaţi, Vaslui şi Suceava.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, până în prezent, în sezonul 2018, au fost înregistrate în total 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 25 decese la pacienţi care prezentau co-morbidităţi.

În Bucureşti au fost înregistrate șapte decese, patru în judeţul Iaşi, două în judeţul Constanţa, două în judeţul Dolj, două în judeţul Olt şi câte un deces în Alba, Brăila, Galaţi, Covasna, Dâmboviţa, Suceava, Teleorman şi Prahova.

În ultima săptămână se constată o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, însă în această perioadă s-au înregistrat încă patru decese.


Pentru perioada următoare, se aşteaptă ca tendinţa de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue. Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populatiei sa ia în contiunare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mjloacele de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre.

21-Sep-2018 11:20