EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

GRIPA face noi victime!

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, ieri, că alte cinci femei, şi-au pierdut viaţa din cauza virusului gripal. Numărul total de decese a ajuns astfel la 62. Potrivit Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), decesele cauzate de gripă au fost înregistrate la o femeie în vârstă de 64 de ani, din judeţul Caraş-Severin, confirmată cu virus gripal tip B, şi la o femeie în vârstă de 75 de ani, din judeţul Sălaj, confirmată tot cu virus gripal tip B.

Alte decese cauzate de gripă au fost înregistrate la o femeie în vârstă de 82 de ani din judeţul Cluj, confirmată cu virus gripal tip B, la o femeie în vârstă de 44 de ani, din judeţul Neamţ, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09 şi la o altă femeie, de data aceasta în vârstă de 69 de ani, din judeţul Arad, confirmată de asemenea cu virus gripal tip B. Toate aveau şi alte probleme de sănătate, nefiind niciuna vaccinată antigripal. De la debutul sezonului 2017-2018, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 62.


Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că sunt sunt înregistrate peste 780 de cazuri de gripă, cele mai multe fiind în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Olt şi medie în Bihor şi Argeş, cu răspândire regională în sud şi sud-est şi cazuri sporadice în alte judeţe.

28-Feb-2018 08:32