EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Alte două persoane au murit din cauza gripei

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 86, fiind confirmate încă două cazuri. Este vorba despre doi bărbaţi, în vârstă de 46 şi respectiv 47 de ani, din judeţele Caraş Severin, respectiv Hunedoara. Cei doi bărbaţi sufereau şi de alte probleme de sănătate şi, în plus, niciunul nu era vaccinat contra virusului gripal. Numărul total de decese, de la debutul sezonului 2017-2018, a ajuns la 86.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a mai anunţat şi că activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Braşov şi Sibiu şi medie în Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Constanţa. Cele mai multe cazuri de gripă sunt înregistrate în Bucureşti (324), Iaşi (131) şi Constanţa (97).


Până la data de 25 februarie 2018 au fost vaccinate antigripal peste 970.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. “Specialiştii declară epidemie, nu ministrul Sănătăţii. Specialiştii spun că nu avem epidemie de gripă. Suntem la nivel mediu. Este o circulaţie mai intensă a virusului gripal care în acest moment este în scădere” - a afirmat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

08-Mar-2018 07:37