EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

120 de oameni AU MURIT din cauza GRIPEI

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că încă o persoană a murit din cauza gripei, fiind vorba despre o fetiţă de doar patru ani, nevaccinată antigripal. Numărul total de persoane decedate din această cauză se ridică la 120.

Potrivit INSP, este vorba despre o fetiţă, în vârstă de 4 ani, din judeţul Arad, care a fost confirmată cu virusul gripal de tip A. Copila nu era imunizată antigripal, având şi alte probleme de sănătate. De la debutul sezonului 2017-2018, au murit 120 persoane din cauza virusului gripal.

De asemenea, Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că, la nivel naţional, au fost înregistrate peste 1.500 de cazuri de gripă. Potrivit sursei citate, cazurilor de infecţii respiratorii acute, cum ar fi gripă, infecţii respiratorii şi pneumonii, a fost cu 38% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.


“La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 116.846, cu 38% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.646) şi cu 5.9% mai mic faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (124.182). S-au înregistrat la nivel naţional 1.343 cazuri de gripă/ILI, faţă de 86 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi faţă de 1529 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în municipiul Bucureşti, judeţele Braşov şi Sibiu, cu menţinerea răspândirii în regiunea de centru şi cu focare locale şi cazuri sporadice în unele judeţe” - potrivit datelor INSP.

INSP mai precizează că până la data de 11 martie au fost vaccinate antigripal 1.001.230 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

29-Mar-2018 08:43