EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

USR decide astăzi dacă se va alia cu PLUS

Comitetul politic al USR se întruneşte astăzi pentru a discuta strategia de participare a partidului la alegerile europarlamentare în perspectiva unei eventuale alianţe cu PLUS, formaţiunea condusă de Dacian Cioloş.

Potrivit anunţului USR, pe agenda Comitetului Politic se află şi dezbaterea priorităţilor legislative ale parlamentarilor USR în sesiunea februarie-iunie 2019. Ulterior întrunirii, preşedintele USR Dan Barna va prezenta, de la ora 16.00, concluziile Comitetului Politic, într-o conferinţă de presă.

În legătură cu acest subiect, surse politice au declarat că o şedinţă a PLUS se va desfăşura sâmbătă, în acelaşi loc în care va fi Comitetul Politic al USR, însă într-o încăpere diferită. De la ora 14.00, Dacian Cioloş va ţine un discurs în cadrul evenimentului USR, au adăugat sursele menţionate. De asemenea, şi liderul USR Dan Barna va susţine un discurs în cadrul evenimentului organizat de PLUS.

Conform celor mai recente informaţii, este posibil ca decizia finală referitoare la o listă comună USR-PLUS la alegerile europarlamentare să fie amânată pentru săptămâna viitoare din cauza că nu există încă un acord cu privire la ponderea candidaţilor din partea celor două partide.


Intenţia amânării vine din partea partidului condus de Dacian Cioloş, au explicat sursele citate. O variantă de lucru dorită de USR a listei comune îi are pe primele trei locuri pe Dacian Cioloş - PLUS, Cristian Ghinea - USR şi Clotilde Armand - USR, potrivit surselor citate.

02-Feb-2019 10:53