EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

USR cere DEMISIA ministrului muncii

USR cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pentru inechităţile produse de Legea salarizării, susţinând că aceasta a refuzat să-şi asume acest proiect şi a pasat responsabilitatea Parlamentului, potrivit unui comunicat de presă. “Luna februarie a adus factura pentru Legea salarizării, o lege a cărei autoare de facto este Lia Olguţa Vasilescu. Legea a fost însă adoptată fără calcule şi analize fundamentate, deoarece Ministerul Muncii nu ştie nici câţi angajaţi sunt în sectorul bugetar şi nici ce salarii au. În aceste condiţiile, inechităţile pe care le semnalează în aceste zile sindicatele şi patronatele nu sunt deloc suprinzătoare” - se arată în documentul citat.

Uniunea precizează că Lia Olguţa Vasilescu a refuzat să organizeze o dezbatere reală pe acest proiect care necesita un acord între sindicate şi patronate, precum şi între toate partidele parlamentare. “De altfel, ministrul Muncii nu şi-a asumat această lege şi a pasat responsabilitatea Parlamentului, unde proiectul a fost dezbătut în procedură de urgenţă. Este inacceptabil că ministrul Muncii susţine astăzi că reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor nu s-au plâns până în prezent de prevederile discriminatorii din Legea salarizării şi nu au semnalat că vor scădea salariile pentru anumite categorii de bugetari, cum ar fi grefierii sau angajaţii IT din sistemul judiciar. În loc să se aşeze în sfârşit la masa dezbaterilor şi a negocierilor, doamna Lia Olguţa Vasilescu a început un război al declaraţiilor cu sindicatele şi patronatele care va avea consecinţe asupra întregii pieţe a muncii” – susţine Dan Barna, preşedintele USR.


USR apreciază că problemele cauzate de Legea salarizării au fost agravate de OUG 79, care include şi mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat şi că majoritatea PSD-ALDE trebuie să răspundă pentru acest haos. În acest sens, parlamentarii Uniunii vor propune amendamente la OUG 79, pentru a corecta măsurile adoptate de PSD-ALDE.

07-Feb-2018 08:14