EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Senatorul PNL Costel Şoptică: „Guvernul nu are o strategie guvernamentală privind combaterea fenomenului depresiei”

Liderul PNL Botoşani, senatorul Costel Şoptică, s-a adresat ministrului Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog, reclamând într-o interpelare parlamentară lipsa unei strategii guvernamentale la nivel naţional privind diminuarea şi combaterea fenomenului depresiei.

„România nu are un program sau o strategie naţională de combatere a depresiei, o afecţiune foarte greu de tratat, care, în unele cazuri, duce la sinucidere şi alte gesturi extreme. Potrivit unor statistici neoficiale, cel puţin un milion de români suferă în prezent de depresie, însă numărul celor care apelează la ajutor de specialitate este foarte redus” - a afirmat parlamentarul liberal în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătăţii.

În finalul interpelării, Costel Şoptică i-a adresat ministrului Bodog o serie de întrebări: „1. Câţi români suferă în prezent de depresie, şi câţi dintre ei sunt în judeţul Botoşani, potrivit datelor deţinute de MS?; 2. Care este situaţia deceselor survenite din cauza depresiei în ultimii cinci ani, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Botoşani?; 3. Cum comentaţi dezinteresul statului pentru românii afectaţi de această afecţiune, în lipsa unui plan concret de combatere?; 4. Ce intenţii are Ministerul Sănătăţii pentru a informa populaţia referitor la riscurile acestei boli?”.


„Specialiştii în domeniul medical au reclamat deseori inexistenţa unei strategii a Guvernului referitoare la tratarea şi combaterea depresiei. Este vorba despre afecţiunea acestui secol, care produce ravagii serioase în rândul românilor şi este extrem de dificil de tratat. Guvernanţii sunt datori să rezolve această problemă a oamenilor, deoarece până acum s-au ocupat mai mult de pomeni electorale şi mai puţin de agenda reală a cetăţenilor” - a conchis senatorul botoşănean.

09-Jan-2018 08:20