EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Mircea Diaconu, confruntare în turul II cu Klaus Iohannis?!??

Candidatul Alianţei electorale „Un om” la prezidenţiale, Mircea Diaconu, a declarat ieri, la o întâlnire cu alegătorii din Iaşi, că în turul doi crede că îl va avea contracandidat pe actualul şef de stat, Klaus Iohannis.

Întrebat fiind de jurnalişti pe cine şi-ar dori să aibă drept contracandidat în turul doi de scrutin, Diaconu a răspuns: „Se pare că domnul Iohannis e hărăzit de soartă să fie în turul doi. Deci, nu avem încotro. E stâlpul pe lângă care trebuie să trecem sau să ne izbim de dânsul. Nu l-am făcut stâlp, să nu consideraţi că l-am făcut stâlp, deşi câteodată are comportament de stâlp”.

El crede că în ceea ce priveşte primul tur de scrutin nu are niciun adversar, decât propria persoană.

„În turul întâi nu e niciun adversar. Eu însumi sunt adversarul meu. Ştiţi cum e, încerci să spui cuiva ceva, ca unei fete, să încerci să o convingi, dar nu găseşti cuvintele potrivite. Dacă le găseşti pe acelea, e în regulă, răspunsul e corect. Dacă nu le găseşti, tu eşti vinovat că nu găseşti cuvintele potrivite. Cum spunea şi Eminescu: unde voi găsi cuvântul” - a mai spus Diaconu.

Tot despre destin şi providenţă le-a vorbit Mircea Diaconu şi cetăţenilor întâlniţi pe pietonalul Ştefan cel Mare. „Dacă oamenii nu votează, degeaba vrea Dumnezeu. Dar se spune că Dumnezeu lucrează prin oameni. Suntem în faţa sfintei biserici, aşa că dacă Dumnezeu lucrează prin oameni, aşteptăm să vedem ce o să iasă” - a afirmat el.

Întrebat cum comentează sondajele făcute în Iaşi în privinţa alegerilor prezidenţiale, Diaconu a spus că nu este interesat prea mult de acest lucru, deoarece „sondajele astea, de zilele astea, care sunt atât de diferite între ele, se mişcă, sunt fluide”. „Vedeţi bine fiecare întâmplare de pe scena politică modifică ceva, probabil în sondaje şi în opinii. E o chestie în mişcare pe care dacă o fotografiezi acum, peste două - trei săptămâni poate să fie alta” - a completat Mircea Diaconu.


În ceea ce priveşte strategiile de abordare a electoratului nehotărât pentru a-i da votul pentru preşedinţie, candidatul susţinut de Alianţa electorală ALDE-Pro România a spus că nu vrea să convingă oamenii să îl voteze. „Nu îl conving să mă voteze. Îl conving de ceva. Uitaţi, e o mare diferenţă de abordare. Eu nu am pornit în demersul ăsta ca să conving oamenii să mă voteze, am pornit în demersul ăsta ca să conving oamenii de ceva, de dreptatea mea, de corectitudinea direcţiei sau a variantei pe care o pun în faţa lor, rezultatul poate să fie votul şi va fi votul. Cât de mare, cât de mic, depinde în primul rând de elocinţa mea, de argumentele mele, dacă sunt convingătoare sau nu” - a încheiat Mircea Diaconu.

17-Oct-2019 09:51