EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Ludovic Orban: PNL va tăia supracciza la combustibil şi va desfiinţa suprataxa pe part-time

Liderul liberalilor Ludovic Orban a afirmat, ieri, la evenimentul de prezentare a candidaţilor la europarlamentare de la Galaţi, că PNL va tăia supraacciza la combustibil şi va desfiinţa suprataxa pentru contractele part-time, când va ajunge la guvernare.

„Dacă cineva vă spune că PNL nu are program, înseamnă că este rău intenţionat. Prin tot ceea ce facem arătăm că avem program. Când ei au vrut, şi-au introdus supracciza la combustibil. PNL a fost împotrivă şi i-a avertizat că va scădea consumul de combustibil în România, că vor scădea încasările la bugetul de stat şi că preţul motorinei şi benzinei se va duce în aer. Am avut dreptate. Normal că avem program. PNL, dacă ajunge la guvernare va tăia supraaciza la combustibil. Atunci când au venit şi-au introdus suprataxa pe contractele part-time, în care oameni care poate nu câştigau suficient dintr-un loc de muncă, sau poate nu aveau capacitatea să muncească patru ore, puteau să câştige un ban dintr-un contract pe două, pe patru ore, pe şase ore. Ei au taxat astfel încât aproape niciun român nu mai poate să facă un contract pe part-time că trebuie să plătească la salariu minim brut integral, chiar dacă el munceşte două ore” - a declarat Ludovic Orban.


Liderul liberalilor a adăugat că dacă va fi eliminată suprataxa pentru contractele part-time atunci cei care muncesc în acest regim vor câştiga bani mai mulţi. „S-a ajuns în situaţia absurdă în care trebuiau să plătească mai mult taxe decât încasau, ca urmare a reglementărilor idioate. Vă spun, PNL are program. Vom desfiinţa suprataxa pe part-time pentru a le permite celor care vor să muncească în plus ca să câştige mai bine, să îşi facă astfel de contracte şi să nu trebuiască să plătească taxe şi impozite în plus pentru că vor să muncească” - a explicat Orban.

13-May-2019 08:56