EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Uitaţi în sălbăticie! 10 concurenți ai unui reality show au rămas izolaţi șase luni

Deși pare greu de crezut, povestea e cât se poate de veridică. În martie 2016, canalul britanic de televiziune “Channel 4” a adunat 23 de concurenți pe care i-a dus în singurătățile Scoției, pentru un reality show de supraviețuire, “Eden”. După primele patru episoade, din cauza audienței reduse, s-a decis întreruperea programului, dar fără ca cei 10 finaliști să fie anunțați!!! Au rămas, acolo, șase luni, neștiind de Brexit, victoria lui Trump ori titlul lui Leicester

În ianuarie 2016, “Channel 4”, postul de televiziune britanic, a anunțat preselecții pentru un reality show de supraviețuire. 23 de concurenți au fost aleși, finalmente, plecând în martie spre Peninsula Ardnamurchan, în “primitoarele” ținuturi scoțiene. Patru echipe de filmare au fost trimise pentru a imortaliza tot: urma un an în sălbăticie, ca un “experiment social”, pentru a se vedea dacă cei 23 se pot descurca singuri: nu aveau telefoane, conexiune la internet sau acces la televiziune; trebuiau să se gospodărească singuri!


În martie, aprile și mai, showul a “curs” pe tv. Însă audiențele nu au fost cele scontate, din contră, au scăzut de la 1.700.000 de oameni (la debut) la 800.000, la episodul al patrulea. Atunci s-a decis sistarea sa “în direct”. Câteva camere au rămas să mai filmeze, urmând ca showul să fie redifiuzat, cândva, înregistrat, atunci când “terenul” va fi prielnic. Peste alte două luni, toate firele au fost strânse, dar producătorii au “uitat” să-i anunțe pe cei 10 concurenți - finaliști rămași că treaba s-a terminat. Echipele tv au rămas, vitejii au continuat să lupte prin singurătăți, pentru premiul cel mare. La un moment dat, după șase luni de așteptare și o iarnă scoțiană ca la carte, și-au dat seama că ceva e în neregulă!

Au plecat de acolo, au redescoperit civiliziația: nu știau că Leicester a cucerit campionatul în Anglia, că Donald Trump este noul președinte al SUA sau că Marea Britanie a inițiat procedurile de separare de Uniunea Europeană!

23-Jun-2017 06:52