EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Terra are zece surori!

Agenţia spaţială a Statelor Unite a anunţat descoperirea a altor 219 planete în afara sistemului nostru solar, dintre care despre zece se presupune că sunt similare cu Terra. Desoperirea a fost făcută de către observatorul spaţial Kepler, care are sarcina de a identifica noi planete. Într-o postare pe Twitter, NASA a anunţat că a descoperit 219 noi “potenţiale lumi”. Această descoperire creşte numărul planetelor descoperite de telescopul spaţial Kepler la 4.000.

Dintre cele 219 de planete descoperite, 10 sunt posibile lumi terestre care orbitează în jurul unei stele la o distanţă suficient de mare pentru a putea fi locuite. Astfel, se crează condiţiile necesare pentru apariţia apei, înregistrându-se distanţa optimă pentru ca apa să rămână în stare lichidă pe suprafaţa planetei.


NASA a comunicat că din cele 4.034 de planete identificate de telescopul Kepler, peste 2.300 sunt exoplanete, adică corpuri cereşti care orbitează în jurul unei stele, exact ca Terra. În plus, cu ajutorul observatorului Kepler, oamenii de ştiinţă au mai descoperit că există două tipuri de planete: telurice, de mărimea Pământului, şi gazoase, similare cu Jupiter.

Cercetătorii NASA susţin că observatorul Kepler a analizat peste 200.000 de stele pentru a identifica dacă există planete care orbitează în jurul lor.

20-Jun-2017 20:38