EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Pompier botoşănean declarat maratonistul anului 2016

Plutonierul major Iulian Rotariupompierul botoşănean care a alergat 500 de kilometri în deşerturile Gobi şi Atacama, a primit titlul de „Maratonistul anului 2016”, în cadrul Galei Circuitului de alergare montană al Carpaţilor, organizată la sfârşitul săptămânii trecute, la Cluj.

Distincţia este o recunoaştere a rezultatelor de excepţie obţinute în urma participării la două dintre cele mai dificile ultramaratoane din lume: Gobi March (China, în iunie 2016) şi Atacama Crossing (Chile, în octombrie 2016). Fiecare cursă măsoară câte 250 de km. Primul român care a participat la astfel de competiţii, pompierul botoşănean nu doar că a terminat aceste competiţii, dar s-a clasat pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general la Gobi March, respectiv locul I la categoria de vârstă 40 -49 de ani şi locul VI la general, la cursa din deşertul chilian.

Deşi a declarat că în Atacama a trecut timp de opt zile prin „iad” deoarece s-a confruntat cu lipsa de oxigen şi diferenţe mari de temperatură zi–noapte, respectiv peste 40 de grade (ziua), 1–2 grade (noaptea), Iulian Rotariu nu renunţă la ţelul său, acela de a purta mesajul copiilor cu autism din Botoşani peste tot în lume.

A început pregătirea pentru noua provocare, aceea de a alerga 250 de km, timp de şapte zile, cu întregul echipament de alergare, cazare şi masă în spate,  în deşertul Namibiei, în perioada 30 aprilie – 07 mai 2017.

Ca şi dificultate, ultramaratonul Sahara Race se clasează în primele zece curse din lume, iar pompierul botoşănean este primul român care va participa la această competiţie.

04-Feb-2017 16:09