EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Perseverenţă! Trupurile mumificate a doi soți au fost găsite în munți, la 75 de ani după dispariția lor

Un cuplu dispărut de 75 de ani în masivul Les Diablerets, din sudul Elveției, a fost găsit mumificat sub zăpezile unui ghețar, la 2.615 de metri altitudine. Corpurile perfect conservate zăceau unul lângă altul, având între ele rucsacurile, o sticlă, o carte și un ceas, a declarat ziarului Le Matin Bernard Tschannen, directorul domeniului schiabil Glacier 3000. Un angajat al stațiunii a fost cel care le-a descoperit în apropiere de teleschiul vârfului Dôme.

“Este vorba de un bărbat și de o femeie îmbrăcați în haine din perioada primului război mondial” - a adăugat Tschannen. “Gheața i-a conservat perfect, iar obiectele personale sunt intacte” - a subliniat el. Potrivit lui, cuplul a căzut probabil într-o crevasă, iar ghețarul a restituit corpurile în urma încălzirii climatice.


Poliția va face teste ADN, însă ziarul Le Matin, care citează unul din cei șapte copii ai cuplului, asigură că este vorba de trupul unui cizmar, de 40 de ani, și de al soției sale învățătoare, de 37 de ani. Cei doi soți au plecat pe jos, la 15 august 1942, în localitatea Chandolin pentru a-și hrăni animalele aflate la munte. Ar fi trebuit să se întoarcă în aceeași seară, dar după două luni și jumătate de căutări fără succes, cei șapte copii ai lor rămași orfani au fost duși în centre de plasament.

“Ne-am petrecut viața căutându-i neîncetat. Nu credeam că într-o zi le vom putea oferi funeraliile pe care le meritau” - a declarat Marceline, care la momentul dispariției părinților săi avea patru ani.

22-Jul-2017 22:01