EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

PERFORMANŢĂ UNICĂ!

Flaviu Cernescu, cunoscut drept “Balaurul din Banat”, a traversat pe o coardă distanţa dintre stâncile Pietrele Doamnei din Masivul Rarău, judeţul Suceava. El a trecut prin grele încercări după ce condiţiile meteo nu au fost de partea sa.

Flaviu Cernescu a impresionat din nou prin curajul său. Acesta a urcat pe Masivul Rarău, traversând pe un cablu metalic distanţa dintre stâncile Pietrele Doamnei. Totul s-a petrecut marţi, 5 septembrie 2017, după patru zile de muncă, în care echipa sa - formată din patru oameni - s-a luptat la ceaţa, ploile torenţiale şi trăsnetele. Cernescu s-a încumetat să urce la altitudinea de 1.648 de metri şi să traverseze Pietrele Doamnei. Practic el s-a aflat la o înălţime de circa 50 de metri de sol, iar coarda de highline s-a întins pe o lungime de 35 de metri. Acesta a traversat stâncile de pe o parte pe cealaltă în siguranţă, deşi vântul puternic l-a pus la grele încercări.

Rezervaţia Pietrele Doamnei este o arie protejată de interes naţional situată în judeţul Suceava, pe teritoriul administrativ al oraşului Câmpulung Moldovenesc.

Flaviu Cernescu a urcat deja cele mai înalte hornuri din România. Pe primul loc este cel de la Baia Mare, înalt de 350 de metri. Acesta a escaladat însă şi cel mai înalt turn din Europa, cel din Slovenia, de la Trabovlje, nu departe de Maribor, aflat la o înălţime de 360 de metri. Flaviu Cernescu s-a născut la Bocşa, însă locuieşte la Timişoara, unde în viaţa de zi cu zi este programator. După jongleriile cu monociclul, realizate la înălţime, Flaviu Cernescu a fost cucerit rapid şi de cel mai nou sport extrem care a pătruns în România: slackline, adică mersul pe coardă la înălţime.

Sursa: (adevarul.ro)

08-Sep-2017 08:14