EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Minivacanţa de Rusalii. Ce destinaţii preferă botoşănenii şi cât costă un sejur!

Anul acesta Rusaliile aduc mai multe zile libere, ceea ce pentru agenţiile de turism înseamnă o creştere a încasărilor. Românii preferă Valea Prahovei şi litoralul, iar cei cu dare de mână pleacă în Egipt şi Dubai. “Pentru vacanţa de Rusalii avem o creştere a vânzărilor de aproximativ 33%, în ton cu majorarea înregistrată de la începutul anului la toate produsele şi serviciile turistice. De asemenea, trebuie să amintesc că în acest an vacanţa de Rusalii este mai lungă. Cele mai căutate destinaţii interne pentru vacanţa de Rusalii sunt în acest an staţiunile de pe litoral, Valea Prahovei, Delta Dunării şi staţiunile balneo şi oraşele istorice precum Braşov, Sibiu şi Iaşi. În ceea ce priveşte turismul extern, cel mai bine s-au vândut pachetele turistice pe litoralul bulgăresc şi în insule din Grecia, dar şi city break la Londra, Madrid şi Dubai” - a precizat reprezentantul unei agenţii de turism.


Un sejur în perioada 31 mai - 5 iunie costă în ţară, la Mamaia, 109 euro/persoană/fără masă, la un hotel de patru stele, 85 de euro/persoană/mic dejun la Predeal, la un hotel de trei stele şi 199 de euro/persoană/demipensiune la un hotel de patru stele din Băile Felix.

În ceea ce priveşte turismul extern, în aceeaşi perioadă, pentru cei care doresc să călătorească în Grecia cazarea cu mic dejun costă 255 de euro/persoană, iar în Bulgaria, la Albena, 125 de euro/persoană/All Inclusive. Ceva mai scumpă este o excursie în Dubai, care costă 429 de euro/persoană/mic dejun, la un hotel de patru stele, în preţ fiind inclus şi biletul de avion.

Un angajat al altei societăţi susţine: “Cele mai vândute destinaţii pentru vacanţa de Rusalii sunt Delta Dunării şi munte, în special Valea Prahovei. Pentru Valea Prahovei, pachetul porneşte de la 390 de lei/persoană pentru trei nopţi cu demipensiune. Pentru Delta Dunării avem o creştere spectaculoasă, de aproximatov 60% faţă de anul trecut. Turiştii ne cer în special oferte personalizate şi pentru acestea plătesc de la 70 de lei/locul în camera dublă, cu mic dejun”. El mai arată că litoralul românesc vine cu tarife foarte bune, de extrasezon, 35-40 de lei/persoană, loc în camera dublă, la hotelurile de două stele. “Atât pentru România, cât şi pentru Bulgaria, cererea creşte progresiv, mulţi dintre clienţi asteptând să vadă evoluţia vremii. Este de aşteptat ca în săptămâna premergătoare vânzările să explodeze, acesta fiind tiparul fiecărui an. Pentru Bulgaria, cele mai solicitate staţiuni sunt cele din proximitatea ţării, respectiv Nisipurile de Aur şi Constatin şi Elena, la tarife de la 90 de euro de persoană, trei nopţi, servicii All Inclusive” - spune acesta.

28-May-2017 08:05