EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Interpretul de muzică populară Ionel Pădurariu îşi cântă cu drag locurile natale

Îndrăgitul interpret de muzică populară, Ionel Pădurariu, tocmai a lansat o piesă ce face referire  la zona din care vine. Piesa se numeşte “Avrămeni frumos meleag”, iar linia melodică  este culeasă de la un mare rapsod din Avrămeni cunoscut de toţi localnicii drept “Perisan”.

Demn de remarcat este faptul că versurile frumosului cântec îi aparţin chiar lui Ionel Pădurariu. “Am vrut să arăt - prin acest text - frumuseţea locurilor în care am copilărit, amintirea horelor la care cântam în faţa oamenilor dragi pe scena de lângă pădurea cea umbroasă din apropierea Avrămenilor. Mai exact este vorba despre imaginea care mi-a rămas în minte, cea cu ogoarele pline de oameni la muncile câmpului, aşa cum era cândva. În acest cantec, în textul ce îmi aparţine, fac referire şi la domnul primar, care într-adevăr este un om demn şi cu interes pentru comunitatea din Avărmeni” – spune solistul vocal şi trompetisul Ionel Pădurariu.

Pe de altă parte, interpretul cântă atât în ţară, cât şi în străinătate la evenimente unde este apreciat pentru calităţile sale de solist vocal, dar şi interpret la trompetă. De altfel, artistul spune: “Trompeta nu îmi lipseşte niciodată de la petreceri! Oamenii iubesc acest instrument. Despre trompetă, cel puţin la noi, în Moldova, se spune că este regele instrumentelor”.

Despre Ionel Pădurariu ar fi multe de povestit: colaborările cu orchestre de renume din ţară şi străinătate, videoclipuri, concerte prin mai toată Moldova…

Dar despre toate acestea, vom povesti altă dată!

14-Jul-2018 19:56