EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Doi botoşăneni organizează CONCERTUL DE ADIO AL TRUPEI IRIS!

Duminică, 13 august 2017. Vaslui! IRIS, în formula Cristi Minculescu, Nelu Dumitrescu, Valter Popa, Doru Borobeică şi Relu Marin, va urca – pentru ultima oară în această formulă – pe scena Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui. Alături de ei, aşa cum este bine la un concert de ADIO, se va afla celebra soprană Felicia Filip. Aceasta va fi ultima apariţie pe scenă în actuala formulă!

Super-concertul celor de la IRIS a fost intermediat de doi botoşăneni. Este vorba despre Ady Robert Duduc şi Liviu Sorinel, fondatorii D.I.O.S Artist Resources Romania.

Zvonuri despre “ruperea” trupei considerată, pe bună dreptate “floarea rock-ului românesc” există de mai multă vreme. După trei ani de tranziţie, în care s-au testat soliști și încă doi de fiere și compromis, din nou alături de Cristi Minculescu, IRIS a rămas fără petale și aproape s-a ofilit din cauza orgoliilor.

Cristi Minculescu pleacă din nou din IRIS, de acestă dată definitiv, și, surpriză, îi rupe din trupă pe Valter Popa și Doru Borobeică, iar Nelu Dumitrescu rămâne cu titulatura, cu Relu Marin și și-au tocmit deja solist, Costi Sandu, zis și ”Damigeană”(ex-Direcția 5, Krypton,Metrock, Act). Cel mai probabil, Cristi Minculescu se va prezenta artistic cu propriul nume.

Pentru a compensa greaua pierdere, nesperatele demisii ale lui Borobeică (care cântă în IRIS din 1984) și Valter Popa (1986), Nelu Dumitrescu speră să-l convingă pe Ion “Nuțu” Olteanu, alături de care a înființat Iris în 1976, să se repatrieze din Suedia și să reintre în grup. De asemenea, va arunca pe piață un nou album, material care este gata de cel puțin patru ani, însă a evitat să-l lanseze din cauza instabilității în componența trupei. Formația-etalon pentru generații de rock-eri români, IRIS a fost fondat în 1976 de Nelu Dumitrescu, Nuțu Olteanu și Emil Lechițeanu.

Înaintea mega-concertului de duminică, Liviu Sorinel, Artistic Director la DIOS - Artist Resources Romania, a declarat: “Noi, cei de la D.I.O.S Artist Resources Romania, împreunã cu reprezentanta Primăriei Vaslui, Ramona Ailioaiei, cea care mai mereu ne preia ideile sau ea personal are multe idei super frumoase şi de care ne leagă o prietenie şi bună colaborare ce durează de ceva timp, am pus la punct o distribuție absolut spectaculoasã pentru cel mai mare eveniment al anului în Municipiul Vaslui - Zilele Culturale. Manifestările vor începe în seara zilei de 13 august 2017 cu un mega-concert maraton de aproape trei ore, ce are ca protagonişti uriaşi artişti ai României, o parte dintre ei trecuți în LEGENDE ce deja se povestesc frumos! Îi mulțumim domnului primar Vasile Pavăl şi doamnei Ramona Ailioaiei pentru invitație şi foarte buna colaborare”.

Tot duminică, pe scenă vor urca şi cei de la VUNK. Şi aceştia sunt reprezentaţi de DIOS - Artist Resources Romania.

11-Aug-2017 06:56