EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Detalii „şocante” despre FCSB - de Sorin BRADU

Încă de la început, recunosc că sunt suporter al echipei Steaua Bucureşti. Nu mă interesează deloc meciul dintre generali şi Gigi Becali şi consider că „Steaua e numai una!”. Deocamdată, e Steaua aia pe care eu o cunosc! Cea din 1986 a apus de mult. Nu mi-e ruşine că sunt stelist! Pentru alţii e chiar mai nasol. Ei, cică, ţin cu o echipă care ia uşor-uşor calea Stelei. Şi generalii lor vor să o cloneze. Acea echipă se numeşte Dinamo.

Ne-au cam făcut în ultima vreme, pe unde ne-au prins. Urât de tot uneori! Dar nu avem ce face. Viaţa merge înainte. Ne-au făcut în toate felurile... Nu numai ei. Şi alţii. Dar ce ne aşteaptă de acum încolo e greu de imaginat. Mai jos veţi găsi motivul pentru care „ceilalţi” se vor lua urât de stelişti şi de Gigi Becali.

Şi aşa mai toţi se iau de Gigi Becali, de povestea lui, de viaţa lui. A fost o vreme când din „cioban” nu l-au scos. Ce aveţi oameni buni cu omul? Asta a făcut şi nu îi este ruşine să o recunoască. Şi acum îşi trage un suman pe el când prinde ocazia şi haleşte brânză, inclusiv pe pârtie, dacă găseşte. Nu se fereşte de trecutul lui şi nu şi-l reneagă. Şi el merge înainte. Tot înainte! – cum spuneau pionierii.

Dar nu despre simpatiile mele sau ale lor este vorba. Ţin cu Steaua şi asta e! Totuşi, zilele acestea ceva mi-a atras atenţia în mod special. Steaua mea devine Fotbal Club Sporting Bucureşti (FCSB).  Oficial şi definiv de această dată. Aşadar, Gigi „Ciobanul” trebuie să renunţe la numele Steaua. Mergem înainte! Dar am vrut să văd, curios cum sunt, ce e cu acest FCSB.

La noi se doreşte a fi o echipă de top. Dar la alţii? Ei bine, dragi cititori, la alţii FCSB se ocupă fix cu creşterea oilor. E pe bune şi, dacă vreţi să vă convingeţi, apăsaţi AICI!

Dacă noi ne vom uita la meciuri în care FCSB caută mereu victoria, în Maryland, Statele Unite, membrii FCSB furnizează produse proaspete, de calitate, prelucrate la comandă – din miel  și de capră; semiproduse, fire, lână prelucrată de mână pentru tricotat. La fel, FCSB de SUA oferă consultanţă în creșterea mieilor şi a caprelor.

Oare „nea Gigi” s-a gândit şi la omologii din America atunci când a ales numele echipei, mai ales că şi ei au tot felul de turme? Mai mult, americanii de la FCSB au cunoștințe și experiență în creşterea ovinelor, de la turme de câteva oi şi capre, la sute de exemplare. Cam atât cât mai adună FCSB-ul nostru în tribune la meciurile din campionatul intern.

Exact ca la grupele de copii şi juniori de la FCSB, şi americanii fac cursuri pentru începători. „Calitatea de membru – spune site-ul americanilor - oferă o modalitate pentru un nou păstor de a afla de îngrijirea sănătăţii animalelor, creşterea mieilor și procesul alăptării puilor, gestionarea oilor și caprelor, dezvoltarea pășunilor, modalitatea de furajare, minerale și nutriție”. Mai mult „FCSB de America” îşi educă membrii cu privire la utilizarea unor de tehnici de marketing preluate de la alții, ceea ce la noi nu e posibil.

Aşadar, dragi „câini roşii”, „ştiinţişti”, „astrali” sau „ceferişti” aveţi un nou motiv să râdeţi de „oile din turma lui Becali”. Vă asigur că nu suntem nişte oi, ci doar simpli suporteri ai unei echipe, alta decât cea pe care o aveţi voi în inimă.

18-Feb-2017 08:28