EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

De 100 de ani, la Botoşani, nu s-a schimbat nimic! Vezi despre ce este vorba

Încă de la începutul epocii auto, botoşănenii cu dare de mână au avut o pasiune pentru maşinile puternice. Dragostea pentru Mercedes a bogaţilor zilei se putea vedea pe străzile oraşului şi acum 100 de ani, dar se poate vedea şi astăzi. 

Pasiunea pentru autoturisme şi şofat este foarte-foarte veche în judeţul Botoşani. Printre primele persoane care au obţinut permisul de conducere în România se află şi un avocat născut în județul Botoșani.

În vara anului 1929, deci acum 88 de ani, avocatul Mihail Alexandrescu din Bucecea, în vârstă de 35 de ani la acea dată, a fost admis la examenul de conducere. După susţinerea examentului, avocatul a primit râvnitul permis de conducere.

Mai mult, tot la Botoșani au fost gândite primele reguli de circulație care se regăsesc în legislația rutieră. Iată ce spune comisarul şef Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani: “Județul Botoșani, raionul Cernăuți cum era atunci, a avut cele mai mari contribuții aduse la legislația rutieră. Printre primele permise de conducere obţinute în Regatul României este şi cel al unui avocat din Bucecea. Botoșaniul a avut o contribuţie majoră în dezvoltarea legislaţiei rutiere, fiind pe atunci un centru comercial de excepție. Aici s-au dat primele reguli de circulație, nu la București, cum spun unii”.


Bogaţii Botoşanilor de acum 100 de ani se plimbau tot cu Mercedes

Mai mult, judeţul nostru se mai află la ceva pe primul loc. Primul posesor al unui autoturism Mercedes a fost tot din Botoșani. “Acum 100 de ani, un armean conducea la Botoşani primul Mercedes din țară. Botoșaniul a avut primul dealer auto și primul atelier de reparații Mercedes. Este vorba de armeanul Ankele, unul dintre cei mai mari bogătași ai României” - a încheiat Dănuț Ciubotaru.

22-Feb-2017 06:49