EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Curiozităţi despre vreme

Vă prezentăm câteva curiozităţii legate de vreme. Aflaţi unde au fost înregistrate cele mai ridicate temperaturi din ţară şi din lume, dar şi cele mai scăzute.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în România a fost în 1951, la Ion Sion, comuna Râmnicelu,  judeţul Brăila: 44,5 grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură din ţara noastră, spun statisticile, a fost înregistrată în localitatea Bod, judeţul Braşov, în 1942: - 38,5 grade Celsius.

În lume, temperatura cea mai scăzută a fost înregistrată ofivial la staţia Vostok din Antarctica, atunci când termometrele au arătat -89.2°C. O temperatură de -93.2°C a fost înregistrată de sateliţi în august 2010, tot în Antarctica, însă recordul nu a putut fi atestat deoarece datele nu au putut fi confirmate la faţa locului.


La polul opus, cea mai ridicată temperatură din lume se presupune că a fost înregistrată, potrivit World Guinnes Book, în 1913, în California, SUA. A fost înregistrată atunci temperatura de 56,7 grade. În 2012, a fost descalificat recordul ce era deţinut până atunci de localitatea El Azizia (Libia), în care se înregistrase temperatura de 57 de grade Celsius. Potrivit specialiştilor, acea temperatură ar fi înregistrată deasupra asfaltului, valoarea ei putând fi, astfel influenţată.

Cea mai scăzută temperatură din Europa a fost înregistrată în Rusia, la Ust' Shchuger în Republica Komi: -58.1°C. Recordul datează din 31 decembrie 1978.

10-Sep-2017 10:55