EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Ziua Europeană a Limbilor la Școala Gimnazială "Grigore Antipa" Botoșani

Vineri, la Școala Gimnazială "Grigore Antipa" din Botoșani, a avut loc o manifestare tradițională, organizată în parteneriat cu centrul Europe Direct Botoșani. Este vorba de marcarea Zilei Europene a Limbilor. Practic, întreaga școală a participat la eveniment, organizat în holul mare al  clădirii.

Pentru început, cei mai mici au cântat cântecele în limbi străine, la care s-au alăturat, pe parcurs, toți elevii. Colegii lor de la gimnaziu s-au în trecut între un joc original, bazat pe broșuri de cunoaștere a expresiilor elementare în limbi străine primite, prin intermediul ED Botoșani, de la Comisia Europeană. Fiecare colectiv din clasele de gimnaziu a tras la sorți câte o țară din Uniunea Europeană. Anul acesta au "ieșit": Belgia, Franța, Germania, Grecia, Luxemburg, Republica Malta, Polonia, Portugalia...  Apoi clasele au fost împodobite cu drapele, postere, însemne, imagini semnificative. Elevii au prezentat colegilor câte un dialog în limba care se vorbește în țara respectivă. Evenimentul a fost presărat cu melodii interpretate de elevi ai școlii, premiați în cadrul diverselor festivaluri de limbi străine.

Pe parcursul discuțiilor ad-hoc  purtate în clase, elevii au demonstrat (într-o franceză fluentă!) că au cunoștințe corespunzătoare despre Uniunea Europeană: de pildă ce este Parlamentul European sau că anul viitor vor avea lor alegeri europarlamentare.


Inițiativa jocului educativ aparține doamnei profesoare Mihaela Barbacaru, colaborator constant al Cetrului Europe Direct Botoșani,  ajutată de colegele sale, Dorina  Măntăluță  și Veronica  Gliz. La eveniment a fost invitată și aplaudată doamna profesoară Octavia Viviana Buhociu, inițiatoare a unor frumoase activități comune, împreună cu Centrul Europe Direct Botoșani. Reprezentantul Centrului Europe Direct Botoșani a oferit premii constând în publicații și hărți de la Comisia Europeană.

30-Sep-2018 11:19