EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Sute de elevi din Dorohoi au participat la “Carnavalul Zăpezii”

Concertul tradiţional de sărbători „Carnavalul Zăpezii”, ediţia a XIX-a, organizat de Clubul Copiilor, la Sala Teatrului Dorohoi, s-a încheiat după două seri de spectacol, la care au participat aproximativ 300 de elevi ai unității.

În prima zi de spectacol au urcat pe scena Sălii Teatrului elevi de la cercurile de “Muzică folk – Muzică ușoară”, Grupurile vocale “Junior”, “Voces”, “Unison”, “Cuibul de fo(l)k” și  soliști de muzică ușoară, instruiți de prof. Paul-Ciprian Mihai. Acestora li s-au alăturat membrii cercului de “Dansuri moderne” - Formaţia de dans modern “Sunshine”, instructor prof. Constantin Dicu, şi cei de la cercul “Cultură și civilizație engleză”, repectiv Trupa “All4One”, îndrumaţi de prof. Anca-Ioana Crețu.

A doua zi, spectacolul a fost susținut de elevi înscriși la cercurile “Educație civică”: Trupa de teatru “Amicii”, coordonator prof. Irina-Maria Miron; “Orchestră populară” - Orchestra “Mugurelul” coordonată de prof. Marcel Dupu; “Dansuri populare” - Formațiile de dansuri populare “Firicelul”, “Alunelul” și “Brâulețul”, instructor prof. Constantin Dicu. În frumosul spectacol au fost invitaţi membrii Grupului de datini și obiceiuri “Stejărelul” de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi – instructor prof. Leonid Enea.

Mai mult, cu acest prilej, s-au organizat Expoziţia de pictură “Decembrie în sărbătoare” – coordonator prof. Iuliana Mândrescu şi Expoziția de fotografie “Clubul Copiilor Dorohoi – 60 de ani” – coordonator prof. Mihaela-Laura Bolohan.

Clubul Copiilor Dorohoi organizează “Carnavalul Zăpezii” de 19 ani, în luna decembrie, ca activitate educativă de finalizare, cu elevi care au dobândit competențe in domeniul cultural-artistic. Evenimentul este organizat sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, împreună cu Primăria Municipiului Dorohoi, Asociaţia “Mugurelul” Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi, Grădinița cu Program Prelungit “Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi, Școala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Școala Profesională Specială “Ion Pillat” Dorohoi, Consiliul Reprezentativ al Părinților de la Clubul Copiilor Dorohoi.

Elevii participanți au primit colaci și mere, conform tradiției, cât și daruri oferite de primarul Dorin Alexandrescu, prezent la eveniment. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a fost reprezentat de inspectorul școlar general adjunct, prof. Paula Gavriluță. Spre deliciul spectatorilor si al copiilor participanti, şi-a facut aparitia şi Moş Crăciun, un personaj drag tuturor categoriilor de vârstă.

“Carnavalul Zăpezii este un spectacol de divertisment care reprezintă un prilej de evaluare a nivelului competentelor dobandite de catre elevii nostri, dar si pentru noi, cadrele didactice care ne desfasuram activitatea la Clubul Copiilor Dorohoi. Sper ca cei aproximativ 600 de spectatori prezenti in cele doua seri de spectacol au simtit mirajul sarbatorilor de iarna si au vibrat la unison cu emotiile copiilor de pe scena. Ma bucur ca printre spectatori a fost si dl Toader Lulciuc, pensionar, fost director al Casei de Copii Scolari Nr. 2 Dorohoi, cel care in urma cu peste 33 de ani mi-a incredintat misiunea de a pune bazele orchestrei «Mugurelul»” – a declarat Marcel Dupu, directorul Clubului Copiilor Dorohoi.

26-Dec-2017 10:23