EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Profesor al Colegiului „Laurian”, team leader al lotului naţional de informatică

Botoşăneanul Adrian Panaete se poate lăuda, pe bună dreptate, că a demonstrat lumii cât de talentaţi şi doxaţi sunt tinerii informaticieni din România. Profesor al Colegiului Naţional „A. T. Laurian”, acesta este de cinci ani coordonatorul lotului naţional de informatică, ajutându-i pe „seniorii” de liceu să cucerească premii şi medalii în confruntările cu tinerii din alte ţări.

Ultima mare izbândă a profesorului de la „Laurian” a avut loc în cadrul turneului „International Autumn Tournament in Informatics” desfăşurat în Bulgaria în perioada 22 – 26 noiembrie. Şapte premii au cucerit seniorii, alături de juniori, cele patru medalii de aur fiind adjucate de liceenii coordonaţi de profesorul botoşănean

 Costin-Andrei Oncescu, de la Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, Andrei Popa, de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, Alex Tatomir, de la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” din Brăila, şi Ştefan Constantin-Buliga, elev la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, sunt cei patru laureaţi cu aur, în timp ce juniorii, care şi-au adjudecat bronzul, sunt elevi de până în clasa a VIII–a din Constanţa şi Bucureşti.

„Am avut în anii trecuţi şi elevi din Botoşani şi sunt sigur că vom mai avea în lotul naţional de informatică. Ultimul turneu, aflat la a IX–a ediţie a avut loc la Shumen în Bulgaria, pe meleaguri cu valoare istorică, unde ne-am confruntat, ca să zic aşa, cu echipe din Bulgaria, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia şi Ucraina” - a explicat botoşăneanul Adrian Panaete (primul din stânga imaginii).


Turneul de la Shumen este una din cele patru competiţii internaţionale urmărite de elevi pentru că prin intermediul acestora viitorii informaticieni îşi demonstrează talentele, fiind vânaţi ulterior de companii mari ce le oferă condiţii ideale pentru a-şi dezvolta carierele. Este un lucru cunoscut că România a avut multe de arătat în acest domeniu, lotul naţional de informatică fiind invitat de diverse ţări să se confrunte în cadrul antrenamentelor pentru marile concursuri internaţionale.

02-Dec-2017 09:25