Cursuri intensive de agronomie cu parteneri străini, la Flămânzi. GALERIE FOTO

În perioada 27-31 martie 2017, Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Flămânzi a fost gazdă pentru trei delegații de la școlile partenere din cadrul proiectului Erasmus.

Elevii din învățământul profesional și tehnic pot beneficia de masă și cazare gratuită

Elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic cu durata de minimum trei ani pot beneficia de masă și cazare gratuită în cantinele și internatele școlare.

Rezultate dezastruoase la simularea examenului de Bacalaureat

Rezultatele obţinute de elevii de clasa a XI-a şi a XII-a care au susţinut simularea examenului de Bacalaureat au fost făcute publice de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani.

Conferința Naţională a directorilor de concursuri și festivaluri naționale și internaționale de folclor s-a încheiat. GALERIE FOTO

Desfășurată în perioada 28 – 30 martie 2017, Conferința Națională și-a deschis lucrările marți, 28 martie 2017, la Popasul Cucorăni, unde au participat peste 30 de coordonatori din întreaga țară.

Cei mai buni 18 matematicieni din Botoşani

Micii matematicieni din Botoşani s-au întrecut în etapa judeţeană a Olimpiadei.

Finaliştii Concursului Naţional de Matematică Aplicată “A. Haimovici”

Şi Concursul Naţional de Matematică Aplicată “A. Haimovici” şi-a desemnat câştigătorii.

Elevi botoşăneni calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei Universul cunoașterii prin lectură

Patru elevi din Botoşani s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei Universul cunoașterii prin lectură, clasele V-VIII, pentru mediul rural.

Bucurie pentru elevi. Câte zile libere au elevii de Paşte

Elevii se pregătesc pentru vacanţa de Paşte 2017, care teoretic are loc între 19 aprilie şi 30 aprilie. Practic, aceştia vor sta acasă peste două săptămâni.

99,2% din cererile depuse și validate în prima etapă de înscriere în învățământul primar au fost admise

Un procent de 99,2% din cererile depuse și validate în prima etapă din calendarul de înscriere în învățământul primar, respectiv 152.872 de cereri, au fost admise.

O echipă de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani Participă la BRD FIRST TECH CHALLENGE ROMANIA POWERED BY VODAFONE

Elsaco sprijină educația și performanța în diferite domenii, iar de această dată a ales să susțină participarea echipei Robotics Botoșani, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, la „BRD FIRST TECH CHALLENGE ROMANIA POWERED BY VODAFONE”.

Două licee din Botoşani devin şcoli profesionale

Începând cu anul şcolar următor, două licee din judeţul Botoşani, aflate în subordinea Consiliului Judeţean, îşi vor schimba denumirea.

Un singur candidat pentru conducerea ISJ Botoşani

Ieri a fost ultima zi de înscriere a candidaţilor care îşi doresc postul “suprem” la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani. Dosarele au putut fi depuse în perioada 3 – 20 martie 2017.

Copiii cu sindrom Down se întrec în “Ştafeta prieteniei”

Asociația „DOWN ACTIV” Moldova organizează duminică, 19 martie, începând cu ora 11.00, în sala de sport a Școlii nr. 11 Botoșani, Concursul  “Dezvoltare prin sport -  Ștafeta Prieteniei”.

Elevii calificaţi la faza naţională a Concursului „Alege! Este dreptul tău”

La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc finala judeţeană a Concursului Naţional „Alege! Este dreptul tău”. Tema din acest an a concursului a fost realizarea unui eseu cu titlul „Cumpăr online şi ştiu ce drepturi am!”.

De la școala primară la universitate: cum investesc țările în viitorii lideri ai lumii

Peste o jumătate de secol, viitorul și modul de guvernare a țărilor lumii vor depinde de generația aflată astăzi pe băncile școlilor, de acțiunile și ideile cărora este răspunzător sistemul de învățământ, unul dintre cei mai buni indicatori ai succesului unei națiuni.

Inspecţii generale la două şcoli din judeţ

Săptămâna viitoare, inspectorii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani vor efectua inspecţii generale în două unități de învățământ din județ.

Notă scăzută la purtare pentru elevul care şi-a împins colegul de la etajul I

A fost doar un accident nefericit. Asta spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani, în cazul elevului căzut de la etajul I al Liceului “Dr. M. Ciucă” din Săveni.

SIMULAREA la limba română 2017: Elevii ar fi căutat definiţiile cuvintelor în mediul online.

Adiministratorii site-ului Dex Online au sesizat că, luni, în timpul simulării la proba de limba română, două cuvinte cheie din subiectele pentru evaluarea naţională au avut sute de căutări la nivel naţional.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?