Istoria unui curent literar: Lettrismul s-a născut la Botoşani, a emigrat la Paris şi a reînviat la Roma

Lettrismul este un curent artistic ale cărui baze au fost puse, la Paris, de Isidore Isou (născut Ioan-Isidor Goldstein, la Botoşani) care susţinea primordialitatea sonorităţii literei în esenţa poeziei.

Încep înscrierile în clasa 0! Calendarul anunțat de Ministerul Educaţiei

Copiii care au împlinit 6 ani până la 1 august sunt obligaţi să se înscrie la clasa pregătitoare în acest an. Numărul de locuri disponibile trebuie afişat de fiecare scoală până mâine, iar cererile trebuie completate de către părinţi până pe 16 martie.

Fotbal fete. LPS câştigă etapa judeţeană a ONSS

La finalul săptămânii trecute, sala de sport a Liceului Pedagogic “Nicolae Iorga” Botoşani a găzduit faza judeţeană a competiţiei de fotbal fete–liceu din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS).

Cei mai buni elevi din Botoşani la fizică

Între 4 şi 9 februarie 2017, 20 de elevi din judeţul Botoşani, alături de trei profesori de fizică, au participat la Tabăra de fizică, astronomie şi astrofizică „Marin Dacian Bica”.

Controale serioase în şcolile din judeţ

În perioada 26 ianuarie – 3 februarie, s-au desfăşurat, în conformitate cu prevederile graficului de monitorizare şi control al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, inspecţii tematice în toate instituţiile de învăţământ.

Doar 13 noi profesori s-au înscris pentru „definitivat”. VEZI AICI CARE SUNT SPECIALIZĂRILE ACESTORA.

Astăzi s-au încheiat înscrierile pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017.

Dragoş Cristea revine în rândul inspectorilor şcolari

Începând cu data de 9 februarie 2017, Dragoş Cristea, fostul purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Botoşani,  a fost numit - cu delegaţie - pe al doilea post de inspector pentru Managementul Instituţional.

Unii profesori riscă să rămână fără posturi

Directorii unităților de învățământ vin pe rând la ISJ să prezinte planul de vacantare a posturilor din şcolile pe care le conduc.

Tinerii refuză să devină profesori

Chiar dacă pare paradoxal, tinerii absolvenţi de studii superioare nu se înghesuie să practice meseria de profesor.

Informatica, disciplină obligatorie în gimnaziu

Din toamnă apare o nouă materie în programa şcolară a elevilor.

Expert în educaţie despre mitul programelor încărcate din învățământ

Laura Capița, în prezent cercetător la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, a declarat într-un interviu publicat de mediafax.ro că ,,textul programelor şcolare are un caracter tehnic, însemnând o structură care necesita un tip specific de lectură, incluzând aici şi termenii specifici în care sunt redactate".

Copiii vor petrece şi mai mult timp la şcoală!

După o întârziere de aproape o jumătate de an, Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică noile programe şcolare pentru clasele V-VIII.

Elevii vor primi o masă caldă la şcoală. VEZI şcoala din judeţul Botoşani care intră în programul pilot

În urmă cu numai cîteva zile, Guvernul a adoptat normele metodologice privind aplicarea programului experimental prin care elevii vor beneficia de o masă caldă.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?