Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, prima universitate din România în Top 500 universităţi din lume în domeniul Arte şi Ştinţe

Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca a intrat în acest an în Top 500 universităţi ale lumii prin prisma domeniului general Arte şi Ştiinţe Umaniste, fiind prima instituţie de învăţământ superior din România care accede în acest clasament.

Elevii de la “Mihai Eminescu” au rezultate excelente şi la informatică

La sfârşitul săptămânii trecute, patru elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” au participat la un concurs regional de informatică. Ei s-au întors de la Piatra Neamţ cu premii și mențiuni.

Copiii necăjiţi îşi pot cumpăra calculator

Şi anul acesta, copiii care provin din familii cu venituri modeste îşi pot cumpăra un computer prin Programul Euro 200.

Profesor de la Şcoala 7 reclamat la Poliţie pentru că a bătut un elev la ore. Vezi reacţia Inspectoratului Şcolar

Ieri, un profesor de la Şcoala Gimnazială nr. 7 din municipiul Botoşani a fost acuzat că a bătut un copil.

Directorii de școli sprijiniți de inspectorii ISU pentru a obţine autorizația de securitate la incendiu

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al județului Botoșani au demarat, ieri, activitatea de sprijinire a directorilor instituțiilor de învățământ în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu.

Copiii cu sindrom DOWN din Botoşani vor dansa într-un spectacol care le este dedicat

În cadrul SNAC (Strategia Naţională de Acţiune Comunitară), la iniţiativa inspectorului şcolar pentru arte, prof. Palade Laurenţiu, vor fi organizate două spectacole caritabile pentru copiii cu sindrom DOWN din cadrul Asociaţiei "Ne trebuie speranţă" din Botoşani, asociaţie înfiinţată de Silvia Griciuc.

Se caută înlocuitor pentru Mihaela Huncă. De astăzi se primesc dosarele de înscriere la concursul pentru postul de şef al ISJ

Ministerul Educaţiei Naționale organizează concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de inspector şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.

Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” – campion absolut la fizică

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, gazda fazei judeţene a Olimpiadei de Fizică. La competiţie au participat nu mai puţin de 187 de elevi din judeţ, din clasele a VI-a până într-a XII-a.

Înghesuială mare la înscrierea în clasa pregătitoare

În prima zi a acesei săptămâni a început înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Conform celor declarate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Botoşani, încă de la primele ore ale dimineaţii de luni au fost înregistrate sute de solicitări.

Cadrele didactice care predau religia au nevoie de binecuvântare pentru a-şi face meseria

În perioada următoare, la nivelul judeţului, se va desfăşura etapa de mobilitate a cadrelor didactice.

Încă un aviz pentru şcolile din judeţ. Vezi despre ce este vorba!

Pompierii botoşăneni le reamitesc reprezentanţilor autorităţilor locale că până la data de 30 iunie unităţile de învăţământ trebuie să fie autorizate cu privire la securitatea la incendii.

Istoria unui curent literar: Lettrismul s-a născut la Botoşani, a emigrat la Paris şi a reînviat la Roma

Lettrismul este un curent artistic ale cărui baze au fost puse, la Paris, de Isidore Isou (născut Ioan-Isidor Goldstein, la Botoşani) care susţinea primordialitatea sonorităţii literei în esenţa poeziei.

Încep înscrierile în clasa 0! Calendarul anunțat de Ministerul Educaţiei

Copiii care au împlinit 6 ani până la 1 august sunt obligaţi să se înscrie la clasa pregătitoare în acest an. Numărul de locuri disponibile trebuie afişat de fiecare scoală până mâine, iar cererile trebuie completate de către părinţi până pe 16 martie.

Fotbal fete. LPS câştigă etapa judeţeană a ONSS

La finalul săptămânii trecute, sala de sport a Liceului Pedagogic “Nicolae Iorga” Botoşani a găzduit faza judeţeană a competiţiei de fotbal fete–liceu din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS).

Cei mai buni elevi din Botoşani la fizică

Între 4 şi 9 februarie 2017, 20 de elevi din judeţul Botoşani, alături de trei profesori de fizică, au participat la Tabăra de fizică, astronomie şi astrofizică „Marin Dacian Bica”.

Controale serioase în şcolile din judeţ

În perioada 26 ianuarie – 3 februarie, s-au desfăşurat, în conformitate cu prevederile graficului de monitorizare şi control al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, inspecţii tematice în toate instituţiile de învăţământ.

Doar 13 noi profesori s-au înscris pentru „definitivat”. VEZI AICI CARE SUNT SPECIALIZĂRILE ACESTORA.

Astăzi s-au încheiat înscrierile pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017.

Dragoş Cristea revine în rândul inspectorilor şcolari

Începând cu data de 9 februarie 2017, Dragoş Cristea, fostul purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Botoşani,  a fost numit - cu delegaţie - pe al doilea post de inspector pentru Managementul Instituţional.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?