EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Pădure de brăduţi realizaţi şi dăruiţi de elevii de la „A. T. Laurian”

Elevii Colegiului Naţional „A. T. Laurian” s-au încăpăţânat să păstreze tradiţia de a oferi suprize de sărbători celor care pot cântări cel mai bine astfel de gesturi. După ce anul trecut au făcut cadouri câtorva zeci de familii nevoiaşe din Truşeşti, în acest an „laurienii” au realizat din propriile resurse o adevărată pădurice de brăduţi.

Peste 140 de copăcei frumoşi şi cochet modelaţi manual din materiale reciclabile de elevii claselor a X-a şi a XI-a au fost finalizaţi nu altfel decât ca temă pentru acasă la lecţia „factorilor de producţie”. Sub îndrumarea profesorului de economie şi educaţie antreprenorială Ana Gabriela Tanasă, brăduţii au fost realizaţi din CD-uri, paste din făină, conuri de brad, crengi de copaci, jucării stricate din fier sau plastic. Mai mult, aceştia au fost pictaţi, împodobiţi şi transformaţi în obiecte de decor potrivite perfect acestei perioade.

Păduricea s-a rărit cu viteză, nu pentru că a fost tăiată ci pentru că a fost făcută cadou de tinerii creatori. Elevii şi-au dăruit brăduţii trecătorilor, călătorilor din autogara din apropierea Laurianului, inspectorilor şcolari, iar următoarele destinaţii vor fi Primăria şi Casa Corpului Didactic.

Consultându-se cu echipa de proiect „Sharing the world: disability and displacement”, finanţat de Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus+, „laurienii” au ales să ofere brăduţii şi tinerilor de la Liceul Tehnologic Special „Sfântul Stelian”, acolo unde un cadou este primit cu mai multă bucurie decât oriunde.

20-Dec-2017 10:23