EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Întâlnire emoţionantă între elevii de la Botoşani şi Tudora. GALERIE FOTO!

“Sa fii voluntar inseamna  sa ai puterea de a schimba lumea si un sentiment de implinire  inegalabil. «Schimbarea incepe cu tine! Fii bun! Lupta si vei avea castiguri nebanuite!» - aceste lucruri le repet zilnic copiilor, sunt la inceputul carierei si incerc sa fac pasi cat mai siguri, incerc sa le  ofer sansa de a se descoperi. O astfel de experienta este una complexa, dinamica, prin care, copiii vor invata ca speranta reapare mereu, că un mic gest poate aduce un zambet si ca astfel entuziasmul napadeste sufletul” -  spune prof. inv. primar Nicoleta Olariu.

“Implică-te şi tu, fii voluntar!” - acesta este numele proiectului ce s-a derulat între Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Botoşani şi Şcoala Gimnazială “Tiberiu Crudu” din Tudora  cu sustinerea directorilor  prof. Cornelia Vatavu şi prof. Dan Dragoş Crîşmaru.

Prin obiectivele propuse, proiectul promoveaza dobandirea unor calitati creative, morale si civice. În aceasta perioada a globalizarii, a schimbarilor continue, lumea devine din ce in ce mai mica si mai egoista. Voluntariatul reprezintă, însă, o modalitate prin care pot fi întărite şi susţinute valorile legate de comunitate, de binele făcut aproapelui.

“Datoria noastră este de ai învăţa pe copii - şi nu numai - sa identifice nevoile comunitatii, sa se implice in aceste nevoi si sa stie cum sa se comporte in aceste situatii. Elevii claselor pregatitoare B si I B de la Scolile Gimmnaziale «Tiberiu Crudu» şi «Stefan cel Mare» din localitatile Tudora si Botosani au inteles foarte bine ce inseamna sa faci lucruri care conteaza pentru semenii tăi” – a declarat prof. inv. primar Geanina Gînju.

 Ajutati de invatatoare si sustinuti de parinti, copiii s-au mobilizat in semn de solidaritate si si-au oferit cadouri unii altora. Elevii clasei pregatitoare au pregatit un montaj pe care l-au realizat din toata inima pentru prietenii lor, elevii de la clasa I B. La randul lor, elevii clasei I B au cantat colinde deosebite si au transmis cele mai calde urari de sanatate, pace si liniste sufleteasca. Impreuna, lucrand in grupuri mici, au creat o frumoasa expozitie de lucrari avand ca tema “Mos Craciun daruieste”.

Incantati de intalnire si de faptul ca au putut socializa si cu alti copii decat cei din scoala lor, copiii si-au oferit imbratisari si si-au promis ca vor vizita şi ei Scoala nr. 14 din Botosani impreuna cu doamna invatatoare. Rezultatele au fost pe masura, o permanenta comunicare intre cadrele didactice, elevi, parinti si institutiile implicate in derularea proiectului si implicarea elevilor in activitatile propuse.

Cordonatorii proiectului educational sunt prof. inv. primar Geanina Gînju şi prof. inv. primar Nicoleta Olariu.

11-Dec-2017 11:51