Povestea fascinantă a ţăranului-scriitor

Pavel Păduraru din comuna botoşăneană Hăneşti este un om care şi-a dedicat viaţa scrisului.

Noua Lege a salarizării. Salarii de mii de lei pentru angajaţii din cultură!

Proiectul noii legi a salarizării prevede venituri lunare de până la 14.000 de lei pentru directorii instituţiilor de cultură.

De la blues la rezonanţe armeneşti în jazz

Casa Sindicatelor din Botoşani va găzdui un spectacol-eveniment de jazz.

Concursului Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...”, ediţia a XXXVI-a

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani organizează, în perioada 14-16 iunie 2017, Concursul Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...”.

Festival de cântece patriotice la Cinema Unirea

CJCPCT Botoşani, instituţie de cultură aflată sub patronajul Consiliului Judeţean, organizează Festivalul - Concurs Coral “Cântecul Naţional Românesc”, ediţia a III-a.

Varujan Vosganian îşi lansează cel mai nou volum la Botoşani

Mâine după-amiază, în Sala “Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia va avea loc lansarea celui mai nou volum al lui Varujan Vosganian.

Directorii festivalurilor de folclor se întâlnesc la Dorohoi

În perioada 27 – 29 martie 2017 se desfășoară, la Clubul Copiilor Dorohoi, Conferința Națională a directorilor de concursuri şi festivaluri naţionale și internaționale de folclor din Romania.

Sărbătoare ucraineană cu participarea prefectului Dan Nechifor. GALERIE FOTO

Ucraineni din Iaşi, Botoşani, dar şi din Ucraina, s-au întâlnit duminică, 26 martie 2017, la Botoşani, pentru a sărbători  împlinirea a 203 ani de la naşterea Poetului Naţional al ţării vecine – Taras Şevcenko.

Directori de nota 10 la instituțiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean

Celor cinci directori care conduc instituţiile de cultură sobordonate Consiliului Judeţean Botoşani le-a fost evaluată activitatea desfăşurată în anul 2016.

Mare sărbătoare pentru ucraineni, duminică la Botoşani!

Ucraineni din Iaşi, Suceava, Botoşani, dar şi din Ucraina, şi-au propus să se întâlnească duminică la Botoşani pentru a sărbători.

EUROVISION 2017. Concurenta din Rusia va participa prin satelit la concurs

Eurovision i-a propus concurentei ruse să participe prin duplex de la Moscova, via satelit, la ediția 2017 a marelui concurs al cântecului, după interdicția de intrare decisă de Ucraina la adresa ei.

Marius Rogojinschi se întoarce la conducerea unei instituţii culturale botoşănene

Zilele acestea, la Primăria municipiului Botoşani s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Teatrului pentru Copii şi Tineret “Vasilache”.

Rezultate excelente obţinute de elevii Liceului de Artă Botoşani

Vineri, la Iaşi, a vut loc etapa zonală a Olimpiadei Naţionale de interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice muzicale, clasele III – VIII.

Strângere de fonduri pentru AmFiTeatru 9

CHATROOM este un spectacol despre frustrările adolescenților vărsate pe internet, unde libertatea de a nu avea o identitate poate crea nedreptăți.

Concertul omagial „Flori pentru mama”, ediția a XIX-a, Dorohoi. GALERIE FOTO

Cu parfum discret și zumzet vesel de primăvară a debutat Spectacolul omagial „Flori pentru mama”, ediţia a XIX-a, care a avut loc vineri, 10 martie 2017, începând cu ora 18:00.

Doar la stat se poate aşa ceva! Un tablou de Ştefan Luchian este evaluat la trei lei!

Situaţie alarmantă la Botoșani. Obiecte de artă, cotate la sute de mii de euro, au fost inventariate la sume infime. La muzeul din Botoşani, două picturi ale lui Ştefan Luchian sunt acum inventariate la trei, respectiv patru lei.

Formaţiile corale ademenite cu mii de lei la Botoşani

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează Ediţia a 3-a a Concursului Coral de Cântece Naţionale Româneşti.

Spectacol de teatru pentru angajatele din armată

Cu prilejul Zilei internaţionale a femeii, actorii Teatrului Metropolis au prezentat astăzi, pentru doamnele şi domnişoarele din Ministerul Apărării Naţionale, spectacolul „Tartuffe” de Jean-Baptiste Poquelin Molière.

Botoşăneanca de 21 de ani care a făcut cunoscut basmul românesc la Manchester. Are deja o expoziţie personală de grafică şi îşi doreşte să ilustreze poveştile copilăriei

Botoşăneanca Daniela Olaru este o tânără graficiană care a ajuns să impresioneze pe tărâmuri britanice prin talentul ei. La 21 de ani, este autoarea unei cărţi ilustrate cu poveşti şi a avut deja prima expoziţie personală.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL
Vatra Domneasca


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?