Directori de nota 10 la instituțiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean

Celor cinci directori care conduc instituţiile de cultură sobordonate Consiliului Judeţean Botoşani le-a fost evaluată activitatea desfăşurată în anul 2016.

Mare sărbătoare pentru ucraineni, duminică la Botoşani!

Ucraineni din Iaşi, Suceava, Botoşani, dar şi din Ucraina, şi-au propus să se întâlnească duminică la Botoşani pentru a sărbători.

EUROVISION 2017. Concurenta din Rusia va participa prin satelit la concurs

Eurovision i-a propus concurentei ruse să participe prin duplex de la Moscova, via satelit, la ediția 2017 a marelui concurs al cântecului, după interdicția de intrare decisă de Ucraina la adresa ei.

Marius Rogojinschi se întoarce la conducerea unei instituţii culturale botoşănene

Zilele acestea, la Primăria municipiului Botoşani s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Teatrului pentru Copii şi Tineret “Vasilache”.

Rezultate excelente obţinute de elevii Liceului de Artă Botoşani

Vineri, la Iaşi, a vut loc etapa zonală a Olimpiadei Naţionale de interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice muzicale, clasele III – VIII.

Strângere de fonduri pentru AmFiTeatru 9

CHATROOM este un spectacol despre frustrările adolescenților vărsate pe internet, unde libertatea de a nu avea o identitate poate crea nedreptăți.

Concertul omagial „Flori pentru mama”, ediția a XIX-a, Dorohoi. GALERIE FOTO

Cu parfum discret și zumzet vesel de primăvară a debutat Spectacolul omagial „Flori pentru mama”, ediţia a XIX-a, care a avut loc vineri, 10 martie 2017, începând cu ora 18:00.

Doar la stat se poate aşa ceva! Un tablou de Ştefan Luchian este evaluat la trei lei!

Situaţie alarmantă la Botoșani. Obiecte de artă, cotate la sute de mii de euro, au fost inventariate la sume infime. La muzeul din Botoşani, două picturi ale lui Ştefan Luchian sunt acum inventariate la trei, respectiv patru lei.

Formaţiile corale ademenite cu mii de lei la Botoşani

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează Ediţia a 3-a a Concursului Coral de Cântece Naţionale Româneşti.

Spectacol de teatru pentru angajatele din armată

Cu prilejul Zilei internaţionale a femeii, actorii Teatrului Metropolis au prezentat astăzi, pentru doamnele şi domnişoarele din Ministerul Apărării Naţionale, spectacolul „Tartuffe” de Jean-Baptiste Poquelin Molière.

Botoşăneanca de 21 de ani care a făcut cunoscut basmul românesc la Manchester. Are deja o expoziţie personală de grafică şi îşi doreşte să ilustreze poveştile copilăriei

Botoşăneanca Daniela Olaru este o tânără graficiană care a ajuns să impresioneze pe tărâmuri britanice prin talentul ei. La 21 de ani, este autoarea unei cărţi ilustrate cu poveşti şi a avut deja prima expoziţie personală.

Femeile din Vlăsineşti au fost sărbătorite în avans

Ieri, doamnele şi domnişoarele din comuna Vlăsineşti au avut parte de o frumoasă surpriză oferită de edilii locali. La Căminul cultural din satul Sârbi a avut loc spectacolul „Un gând, un zâmbet, o floare pentru mama”.

Mâine începe festivalul “Mărţişor dorohoian”. Vezi cine va susţine recitaluri!

Nume sonore ale muzicii uşoare româneşti vor urca pe scena festivalului organizat la Dorohoi. Ajuns la a XXXIV-a ediţie, "Mărţişor dorohoian" încă atrage tinerii!

Invitaţi de vază în Cenaclul Uniunii Scriitorilor din România, filiala Botoşani

Astăzi, de la ora 17.00, la sediul Reprezentanţei Botoşani a Filialei Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, vor citi în şedinţa de cenaclu doi poeţi.

Cordăreni – ţinut al culturii tradiţionale

Tradiţionala manifestare culturală care animă viaţa satelor în luna lui Făurar,  Şezătorilor iernii, s-a încheiat la Cordăreni, duminică, 26 februarie 2017.

Şezătorile iernii la Albeşti

Şezătorilor iernii au adunat multă lume de-a lungul lunii februarie în satele în care au fost organizate.

Vorona – vatră a educaţiei şi culturii

„Şezătorilor iernii”, amplă manifestare culturală tradiţională organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, au continuat  cu şezătoarea de la Vorona.

Havârna, gazdă pentru Şezătorile iernii

Ediţia din 2017 a Şezătorilor iernii, amplă manifestare culturală organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani (CJCPCT), a continuat cu şezătoarea de la Havârna.

Şezătorile iernii la Avrămeni

Ediţia din 2017 a “Şezătorilor iernii”, amplă manifestare culturală devenită de multă vreme o tradiţie, a debutat cu şezătoarea de la Avrămeni.

Lansare de carte cu dansuri populare

Miercuri seară, în sala de conferinţe „Eminescu” a Hotelului Rapsodia, a avut loc lansarea cărţii „Folclor coregrafic din Ţara de Sus, judeţul Botoşani” de Mihai Chelărescu.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL
TITLUL ADVERTORIALULUI


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?