EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Iubitorii de folclor sunt aşteptaţi la Cinema Unirea!

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Botoşani, instituţie de cultură aflată în subordinea  Consiliului Judeţean Botoşani, organizează FESTIVALUL TARAFURILOR  “CONSTANTIN  LUPU”. Manifestarea cultural-artistică, aflată la cea de a III-a ediţie, va avea loc vineri, 18 mai 2018, ora 18.00, la Cinematograful Unirea, în municipiul Botoşani.

Festivalul tarafurilor îşi propune să aducă un omagiu folcloristului, dirijorului şi violonistului Constantin Lupu (1951-2013). Personalitate remarcabilă a muzicii populare româneşti, Constantin Lupu a cules şi a interpretat folclor din zona Botoşanilor vreme de peste 40 de ani. Urmarea acestor căutări este volumul numit “Folclor muzical instrumental din judeţul Botoşani”, unde găsim mai bine de 300 de melodii originale, o adevărată comoară pentru folclorul românesc.


În paralel cu activitatea de cercetare folclorică, a iniţiat şi dezvoltat Taraful Datina, unde el însuşi a cântat la vioară şi a dirijat în acelaşi timp.Taraful Datina a avut un succes răsunător şi a dus muzica tradiţională din Botoşani pe mari scene ale lumii, în turnee efectuate în Europa, Asia, Africa şi America de Nord.

La festival vor fi prezente tarafuri renumite din Botoşani, Suceava, Drochia – Republica Moldova şi Cernăuţi – Ucraina.

17-May-2018 08:23