EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Ionel Pădurariu – UN ARTIST care mângâie inimile!

În ultimii ani, în muzica populară românească a apărut un nume nou care aduce multă bucurie în rândurile iubitorilor de folclor. Este vorba despre botoşăneanul Ionel Pădurariu, o voce de excepţi şi un trompetist de primă clasă!

Artistul s-a născut în satul Aurel Vlaicu din comuna Avrămeni. De mic copil s-a îndrăgostit nebuneşte de cântecul popular. “Îmi amintesc şi acum cu drag de emisiunile de folclor de la Radio Chişinău şi Radio Iaşi. Aveam numai 4 ani şi ascultam cu drag cântecele preferate” – spune Ionel Pădurariu.

Firesc, ascultând zi de zi muzică populară, Ionel Pădurariu a reuşit să memoreze mai multe melodii pe care a început să le fredonezee în faţa copiilor, la grădiniţă. Educatoarea, impresionată de talentul său, l-a ales să cânte la toate serbările, iar cei prezenţi îl ascultau cu drag.

Totuşi, cel mai mare vis al artistului din Botoşani a fost să apară la televizor, aşa cum copilul Ionel Pădurariu îşi vedea idolii la “Tezaur folcloric”. Şi pentru că tot veni vorba despre idoli, trebuie să spunem că artiştii care i-au marcat cariera sunt Ion Dălănescu, Benone Sinulescu sau Maria Ciobanu.

Anul 2006 a însemnat enorm pentru rapsodul de la Botoşani. “Pot spune că în anul 2006 s-a produs cu adevărat debutul meu în muzica popular. Atunci am participat la concursul «Moştenitorii» susţinut de către emisiunea «Tezaur Folcloric» şi marea realizatoare, regretata Mărioara Murărescu” – completează Ionel Pădurariu.

Au urmat multe concursuri, în acelasi an. Dintre acestea amintim Festivalul de la Mamaia, unde a avut onoarea de a cânta alături de orchestra Lăutarii din Chişinău şi maestrul Nicolae Botgros, un om de excepţie. De asemenea, a obţinut marele trofeu la Festivalul “Satule, mândră grădină”.

În anul 2007, Ionel Pădurariu a realizat primul CD, cu orchestra “Rapsozii Botoşanilor”. Este vorba despre un CD care cuprinde 16 cântece - 12 vocale şi patru instrumentale. Despre cele patru melodii instrumentale, Ionel Pădurariu spune: “Am avut de mic copil o mare pasiune pentru instrumentele de suflat, pe lângă dragul de a cânta vocal. Aşa că am studiat trompeta cu domnul proferor Mircea Dan şi cânt cu drag tuturor, din tot sufletul meu”. De altfel, trompeta pare a fi marea iubire a îndrăgitului artist.

În prezent, Ionel Pădurariu colaborează cu mai multe orchestre de muzică popular, dintre care amintim Orchestra Mugurel din Chişinău şi Orcchestra Rapsozii Moldovei din Chişinău. De asemenea, Ionel Pădurariu lucrează la un nou proiect, un CD cu Orchestra Lăutarii din Chişinău.

De remarcat este faptul că Ionel Pădurariu cântă excepţional la trompetă, iar vocea sa cu timbru unic îi face pe iubitorii de folclor să simtă în adâncul inimii fiecare notă a cântecelor sale.

10-Dec-2017 11:09