EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Veste excelentă pentru toţi bugetarii!

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunțat că voucherele de vacanță se vor da în primul trimestru al anului viitor, pentru acestea fiind aprobată suma de 842 de milioane de lei în bugetul pe 2018. “Voucherele de vacanță se vor da anul viitor. Sunt bugetate în proiectul pe 2018. S-a discutat în așa fel încât toate instituțiile publice centrale să le acorde anul viitor, pentru că suma de 842 de milioane de lei a fost prevăzută în buget. Valoarea indemnizației sau a primei de vacanță este de 1.450 de lei și se acordă sub formă de vouchere de vacanță. Acestea se acordă de fiecare instituție publică care are prinsă în buget suma necesară. Se face o achiziție de vouchere, care este scriptic sau electronic, pentru achiziționarea pachetului de servicii turistice doar în România” - a subliniat ministrul Turismului.

El a adăugat că voucherele sunt nominale. “Nimeni nu poate să le cumpere și nici nu are voie. Cine va face acest lucru i se vor ridica certificatele de clasificare în cazul unităților de cazare, iar în cazul agențiilor de turism, li se ridică licența de funcționare” - a punctat Mircea Titus Dobre.


Ministrul Turismului a afirmat că, în 2017, turismul intern a realizat o creștere de 47%, adică încasări de 1.736 de miliarde de euro, față de 1.086 miliarde de euro în 2016, fiind, de asemenea, o creștere la contribuția acestui domeniu la PIB-ul României. “Creșterea este destul de mare pentru că este vorba despre sume plătite și încasate. Avem, de asemenea, o circulație cu 11% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Avem date care arată că activitatea de turism în România crește de la un an la altul și asta, în primul rând, se datorează în special operatorilor economici care oferă o calitate a serviciilor din ce în ce mai bună” - a concluzionat Mircea Titus Dobre.

13-Dec-2017 08:05