EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Rectificarea de buget este considerată ȚEAPĂ de primarul Cătălin Flutur

Anunțată cu surle și trâmbițe de ministrul Teodorovici, rectificarea de buget s-a dovedit a fi doar o mare „țeapă” pentru municipiul Botoșani. Sumele alocate de Guvern - care ar fi trebuit să completeze conturile Primăriei Botoșani pe parte de funcționare și salarizare – sunt total insufuciente.

Dintr-un total solicitat de 9,5 milioane lei, Guvernul a alocat municipiului Botoșani doar ceva mai mult de 1,5 milioane.

„Este pozitivă, dar pentru ei și pentru o parte din prietenii lor de la guvernare. Pentru noi, la Botoșani, este o mare țeapă. În condițiile în care am informat, am scris, am spus, doar pentru asigurarea funcționării municipiului Botoșani, a aparatului propriu și a instituțiilor din subordinea Consiliului Local ne-ar fi trebuit în jur de 9,4 milioane lei” – a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Suma incredibil de mică alocată municipiului Botoșani vine după ce ministrul Finanțelor a făcut tot felul de promisiuni – în cel mai pur stil PSD – prin care dădea asigurări că rectificarea va aduce toți banii necesari.

După cum se vede din cifrele oficiale, sume importante au primit doar slujitorii credincioși ai PSD. Astfel, Constanța a primit la rectificare 14 milioane de lei, Mangalia 1,4 milioane de lei, Sfântu Gheorghe 10 milioane lei, Vulcan 3 milioane de lei, Sighișoara 3 milioane de lei.


„M-am uitat doar la orășelele mici, la municipii. Astea mă interesează pe mine. În condițiile în care nouă ne-ar fi trebuit doar pentru plata asistenților personali, cei pe care-i plătim din buget local, 1,9 milioane de lei, iar noi primim la rectificare doar 1,5 milioane” – a mai spus Cătălin Flutur.

20-Aug-2019 09:54