EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Peste 16 MILIOANE DE LEI au intrat în conturile Primăriei

Ieri, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a adus o veste excelentă pentru locuitorii orașului. În conturile Primăriei Botoșani au intrat suma de 16,135 milioane lei, adică aproape 3,5 milioane de euro. Acești bani vor fi folosiți pentru dezvoltarea orașului și trebuie cheltuiți până la finalul acestui an.

Suma reprezintă de fapt o corecție financiară pe care municipalitatea botoșăneană a plătit-o nejustificat pentru proiectul de reabilitare a Modern Calor. Dat fiind faptul că această corecție nu trebuia aplicată, Ministerul de Finanțe și de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au decis ca suma să fie restituită Primăriei Botoșani.

„Cu ocazia asta reușim să acoperim sumele de bani necesare pentru lucrările la care am deschis poziții inițiale. Vorbesc aici despre proiecte importante, PNDL II - unde avem 24 de contracte semnate și noi am alocat în jur de un milion de lei. În urma contractelor cu MDRAP partea noastră de cofinanțare depășea 2,6 milioane de lei” – a spus Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

De asemenea, din acești bani va fi acoperită și asigurarea utilităților (gaze, apă, canalizare, energie electrică) la noul cartier ANL de pe Șoseaua Iașului. Acolo, municipalitatea alocase în acest an doar 300.000 de lei dintr-un necesar de nouă milioane.


Pe de altă parte, tot din cele 16 milioane de lei va fi acoperit și aportul municipalității la proiectul în valoare de 7 milioane de euro, obținut prin GAL.

„O să încercăm ca o parte din solicitările făcute de unitățile din subordine, de la începutul anului și pe care nu le-am putut onora din lipsă de bani, să le onorăm acum. Asta înseamnă că vom avea o ședință de CL pentru aprobarea rectificării de buget. Este extraordinar pentru noi, este o sumă care ne vine la timp, perfect” – a completat Cătălin Flutur.

11-Sep-2018 08:54